Jdi na obsah Jdi na menu
 


ÁČKO PODRUHÉ ZA SEBOU BEZ BODU

Krajská soutěž CANIS 1.B třída sk. B - muži
Neděle 5.5.2019
TJ Sokol Kozmice - TJ Klimkovice (2:0) 3:1
Branky: 8. a 71. z penalty Galus, 39. Ohřál - 75. Vaněk

Sestava Klimkovic: Bača - Bednář, Drábek (75. Konečný), Šot, Niemczyk (63. Krpelík) - Mohelník, Borgosz (46. Sáblík) - Vošvrda, Vaněk, Židek (46. Gelnar) - Brachtl, trenér Jan Woznica.

Tabulka soutěže: ZDE

V neděli naši A muži hráli na půdě Kozmic a utkání bohužel nezvládli a prohráli 3:1.

Začátek utkání začali naši dobře a diktovali tempo hry. Bohužel v osmé minutě, při prvním výskytu Kozmic u naší šestnáctky, jsme přišli vedle vápna o míč, následovala přihrávka před bránu, kde neměl Galus problém otevřít skóre - 1:0. Po této brance jsme se snažili o odpověď, ale kromě tečované střely Borgosze, kterou domácí brankář vytáhl nad bránu, jsme nehrozili. Domácím stačilo čekat na rychlé kontry a po jednom z nich přišel faul asi dvacet metrů od brány. Míč si postavil domácí Ohřál a i když jeho střela nebyla nijak prudká a umístěná, šli domácí ve třicáté deváté minutě do dvougólového vedení - 2:0. Tak také skončil první poločas.

Do druhého poločasu jsme udělali dvě změny v sestavě a stáhli hru na tři obránce. Úvod jsme měli aktivní, do vápna létalo dost centrů, ale bohužel nic z nich nebylo. Snížení měl na noze Vaněk, který se vápně zbavil dvou obránců, ale tváří v tvář domácímu brankáři, poslal míč jen do jeho nohou. Na druhé straně, po rohovém kopu, trefili Kozmice hlavou břevno. V sedmdesáté první minutě šel dlouhý míč do naší otevřené obrany, Drábek byl v souboji později než domácí hráč, a protože fauloval ve vápně, kopala se penalta. Tu s přehledem proměnil Galus - 3:0. Za čtyři minuty šel míč po ose střídajících hráčů Konečného a Krpelíka až k Vaňkovi a ten konečně uspěl - 3:1. Z další čtyři minuty mohl utkání ještě zdramatizovat Sáblík, ale jeho bomba orazítkovala pouze tyč a tak jsme z Kozmic odjeli s prázdnou.

Komentář trenéra Woznicy: "Těžko hodnotit takový zápas. Bohužel nám to poslední dva zápasy nejde, kluci určitě chcou, do zápasu jdou s cílem vyhrát, ale nedaří se. Třetí zápas po sobě je jako přes kopírák, když po úvodní aktivitě přijde do deseti minut zbytečná chyba, ze které soupeř z první šance skóruje, tyhle chyby nám lámou vaz. Nesmíme věšet hlavu, před námi je posledních šest utkání. Půjdeme zápas od zápasu a uděláme vše proto, abychom tuto nepříznivou situaci otočili."