Jdi na obsah Jdi na menu
 


ÁČKU SE STŘELECKY NEDAŘÍ

Krajská soutěž CANIS 1.B třída sk. B - muži
Neděle 25.8.2019
SK Meteor Strahovice - TJ Klimkovice (1:1) 4:1

Branky: 41. Kubjatko, 72. Wicha, 82. Pekárek, 88. Nevřela - 32. Šot

Sestava Klimkovic: Sikora - Vošvrda, Bednář, Šot, Knopp (69. Niemczyk) - Borgosz (80. Bača), Vaněk - Ulman (18. Kubes (85. Drábek), Švábík, Konečný - Toma (61. Gelnar), trenér Jan Woznica, asistent Jan Švábík.

Tabulka soutěže: ZDE

V neděli jsme zajížděli na neoblíbenou půdu do Strahovic, kde se nám dlouhodobě nedaří a body si nevezeme ani tentokrát, i když k tomu bylo strašně blízko, byť tomu výsledek úplně nenapovídá.

Vstup do utkání jsme měli výborný, už ve druhé minutě utekl domácím Ulman, před bránou našel Tomu, ale ten bohužel mířil pouze do domácího brankáře. V páté minutě opět po kombinaci Ulmana s Tomou, šel druhý jmenovaný sám na brankáře, bohužel jeho zakončení šlo těsně vedle tyče. Poté o sobě dali vědět i domácí, ale jejich brejk skončil křížnou střelou vedle. Následně prošel pěkně přes tři protihráče Vošvrda do vápna, zpětnou přihrávkou našel Ulmana, ale ten trefil pouze nohy domácího brankáře. Za pár minut Borgosz hezky dloubnul míč za obranu na Tomu, ale ten pálil vedle. Ve dvacáté minutě mohl minutu po svém příchodu na hřiště otevřít skóre Kubes po hezké Tomově přihrávce, bohužel mu nevyšel ideálně krok a z velké šance nic nebylo. Domácí o sobě dali vědět prakticky vzápětí, kdy běžel sám na Sikoru Wicha, ale ideální příležitost pro zakončení prováhal a Vojta jej skokem pod nohy o míč připravil. Ve třicáté minutě už naši hráči zvedali ruce po průniku Švábíka, ale jeho bombu pod břevno reflexivně vyrazil brankář na roh. Za dvě minuty konečně udeřilo, když Švábíkův roh uklidil do sítě Šot - 0:1. Za chvíli se ve vápně uvolnil Toma, levačkou se snažil obstřelit brankáře, ale střílel vedle a Borgoszova střela šla nad. Ve čtyřicáté první minutě, přišla naše ztráta uprostřed hřiště a následoval faul těsně před vápnem. Míč si postavil domácí Kubjatko a střelou přes zeď nedal Sikorovi šanci - 1:1.

Hned v úvodu druhé půle obral domácího obránce o míč Toma, ale vyprášil pouze rukavice brankáře. Domácí působili ve druhém poločase živěji než v tom prvním, dostali se do několika zajímavých pozic, ale buď nemířili přesně nebo je vychytal Sikora. V šedesáté minutě střílel nebezpečně Švábík, ale těsně nad, stejně jako o chvíli později Vaněk. V sedmdesáté druhé minutě utkání domácí velmi dobře sehráli protiútok čtyři na čtyři a na jeho konci byl Wicha - 2:1. V závěrečné desetiminutovce jsme se snažili aspoň vyrovnat, vzadu hráli prakticky na dva hráče, ale do větší šance už jsme se nedostali, naopak domácí ještě dvakrát udeřili, konkrétně Pekárek na 3:1 a dvě minuty před koncem Nevřela na 4:1.

Komentář trenéra Honzy Woznicy: "Výsledek je pro nás hodně krutý, protože moc neodráží dění na hřišti. S domácím trenérem jsme se shodli, že o poločase už klidně nebylo o co hrát, kdybychom vedli 4 nebo 5:1, nikdo by nemohl říct půl slova, ale na kdyby se nikdy nehraje. Zápas jsme si prohráli sami velkým neproměňováním šancí a individuálními chybami, jak v defenzivě, tak ofenzivě. Hráčům jsem říkal, ať nepropadají panice. Že máme dva body není vůbec v pořádku, ale kdybychom propadali i herně, byl by to problém, ale my jsme herně na tom dobře, jen chybí branky. Věřím, že to teď konečně doma zlomíme a nastartuje se."