Jdi na obsah Jdi na menu
 


ÁČKU SE VSTUP DO JARA NEVYVEDL

25. 3. 2019

Krajská soutěž CANIS 1.B třída sk. B - muži
Sobota 23.3.2019
TJ Klimkovice - TJ Sokol Šilheřovice (1:1) 1:2 
Branky:  26. Bednář – 32. L. Černý, 79. Redzina

Sestava Klimkovic: Bača – Bednář, Drábek, Šot, Krpelík (64. Bajgar) – Vaněk, Mohelník – Židek, Niemczyk, Mikoláš – Brachtl, trenér Jan Woznica.

Tabulka soutěže: ZDE

V sobotu odpoledne odstartovala na našem hřišti jarní část sezóny a naši muži přivítali poslední tým tabulky, Šilheřovice. Vzhledem k tomu, že naši hráči se po zimě nacházeli na druhém místě tabulky a hosté okupovali poslední příčku, byli favoritem utkání domácí. Jak se později ukázalo, předpoklady nikdy nic neznamenají, ale popořadě.

Domácí trenér Woznica řešil před utkáním velký problém, když horko těžko dával dohromady sestavu pro první utkání. Kvůli pracovním povinnostem chyběli Vojtěch Borgosz s Jakubem Sáblíkem, po operaci krku je Rostislav Švec, dlouhodobě zraněný Karel Konečný a poslední zápas trestu za červenou kartu si odpykával Jan Gelnar. Domácímu celku se naštěstí povedlo získat, pár hodin před prvním jarním utkáním, ze Staré Bělé útočníka Romana Brachtla. I tak došlo k sestavě k několika přesunům a například na postu podhrotového hráče musel nastoupit obránce Niemczyk.

Úvodní minuty utkání se nesly v hodně opatrném duchu, a pokud někdo čekal tlak domácích hned od začátku, musel být zklamán. Domácí hráči působili ospalým dojmem, kazili přihrávky, ztráceli spoustu míčů a přes dobře postavený obranný val hostí se nebyli schopni prosadit. Hosté tak zjistili, že dnes se bude dát s Klimkovicemi hrát a zkoušeli také zahrozit. Dvakrát v zakončení mířili mimo tři tyče a o několik minut později se o slovo přihlásil i zkušený veterán v sestavě hostí, Voznica. Nejprve si na sebe vykoledoval faul a následně poslal do vápna střílený míč ze standardní situace, který naštěstí ani jeden ze dvou hostujících hráčů, osamocených před Bačou, netečoval do brány. O chvíli později kopal Voznica přímý kop z ještě lepší pozice a orazítkoval tyč Bačovy brány. Tato varování našim hráčům stačilo a ve dvacáté šesté minutě našel Vaněk ze standardní situace ve vápně Jardu Bednáře, který otevřel skóre – 1:0.  Bohužel tato branka nepřinesla klid na domácí kopačky, naopak o šest minut později bylo srovnáno. Na půlce jsme prohráli souboj o míč a po špatném vystoupení na levé straně přišel brejk, který hosté dotáhli až k vyrovnávací brance, konkrétně Lukáš -1:1. Hned za pět minut si Klimkovice mohly vzít míč zpět, protože Vaněk rozehrával standardní situaci zhruba pětačtyřicet metrů od brány. Všiml si, že hostující brankář Drobec stojí daleko od brány a svíti mu do očí slunce, tak jej zkusil překvapit. Téměř se povedlo, bohužel míč zazvonil pouze na tyč. Minutu před koncem prošel do vápna Niemczyk, přenechal míč novici Brachtlovi, jenže na poslední chvíli mu do střely vstoupil obránce a z šance tak nic nebylo. Poločas tak skončil remízou.

Druhý poločas fotbalového diváka rozhodně nadchnout nemohl. Klimkovice se snažili vstřelit vedoucí branku, ale buď je srážely nepřesnosti, nebo byli příliš zbrklí ve finálním řešení. Hosté zase poctivě bránili a čekali na svou šanci a ta přišla hned dvakrát, jenže pokaždé své mužstvo podržel Bača a hostující střelce vychytal. V sedmdesáté deváté minutě naši hráči zbytečně faulovali kousek za polovinou. Hosté poslali do šestnáctky vysoký oblouček, který Redzina šikovně a hlavně nechytatelně hlavou prodloužil k tyči 1:2. Po této brance začaly Šilheřovice ještě více poléhavat a zdržovat, jako celý druhý poločas. Ze strany Klimkovic šlo už jen o křeč. Střelu Mikoláše vyrazil Drobec na roh a velmi důležitý zákrok si schoval na 90. minutu, kdy výborným zákrokem vyrazil střelu Mohelníka.

Naši hráči tak na úvod nečekaně zaváhali, na druhou stranu si za svůj herní projev a matný výkon nezasloužili bodovat a omluvou není ani fakt, že chyběli čtyři hráči základní sestavy. Nezbývá nic jiného než se poctivě připravit na příští utkání, které hrají v neděli na půdě Bohuslavic a přivézt tři body, tentokrát už v plné sestavě.