Jdi na obsah Jdi na menu
 


ADAM BEDNÁR POKRAČUJE V LIGOVÉ OLOMOUCI

9. 8. 2016

13913997_1135796846483021_4699677381696562265_o.jpg

O Klimkovického odchovance Adama Bednára (15 let) je i nadále v ligové SK Sigma Olomouc zájem. Po půlročním působení v nejstarší žákovské kategorii, projevila Sigma Olomouc zájem o to, aby Adam i nadále působil v jejich barvách. Jak se mu vede a jak vidí svou fotbalovou budoucnost?

Od malička (7 let) jsi začal hrát fotbal v Klimkovicích, poté (ve 13 letech) si tě vytáhli jako talentovaného hráče do Bílovce a poslední půlrok jsi strávil na hostování v prvoligové Sigmě Olomouc U15. Jak by jsi zhodnotil přechod do prvoligového týmu a tvé půlroční působení v Olomouci?
Ze začátku to bylo v Olomouci hodně těžké a stále je. Konkurence v týmech, ať už v žákovských, nebo teď dorosteneckých, je fakt obrovská. Každý se chce prosadit. Bylo těžké si také zvyknout na odloučení od rodiny, protože jsem začal v Olomouci chodit i do školy a bydlím na internátě. Přes týden tréninky, přes víkend zápas, takže se moc domu nedostanu. Ale hodně se mi tady líbí a fotbal mě baví, takže se pořád snažím, abych se zde udržel co nejdéle.

Trenéry jsi v Olomouci zřejmě zaujal a ti stáli o tvé působení i v následujícím roce, nyní už v kategorii dorostu U16. Jak probíhá přechod do dorostu v takovýchto týmech? Jaká byla letní příprava?
Tak příprava byla celkem povedená, každý to bere strašně moc vážně. Nasazení na trénincích i v přípravných zápasech je obrovské u všech hráčů. Dobré je, že v týmu jsme všichni stejně staří (ročník 2001), takto už to v ligových týmech chodí, proto není přechod tak náročný, jako v týmech z nižších soutěží, kde se pak na hřišti potkávají 15 letí a 18 letí kluci.

Máš za sebou i první mistrovské utkání tohoto ročníku. Jak se ti povedlo? Na jakém postu nejčastěji nastupuješ?
První zápas jsme hráli doma proti Karviné a vyhráli jsme 3:1. Takže vstup do nové sezony se nám celkem povedl. Já nastupuju nejčastěji ve středu zálohy, tam mě to také nejvíce baví.

Určitě je to pro tebe velká výzva, hrát v prvoligovém týmu. Jaké si před sebe kladeš cíle? Čeho by jsi chtěl ve fotbale dosáhnout?
Stále jsem nohama pevně na zemi. Snažím se, abych se neustále zlepšoval, ale těch kluků co na sobě tvrdě makají je spousta a konkurence je veliká. Teď to ještě nedokážu říct, mám před sebou čtyři roky v dorostu, ale určitě bych se chtěl udržet tady v Olomouci co nejdéle a pak se uvidí.

Co by jsi vzkázal malým klukům, kteří třeba teď s fotbalem na Klimkovickém pažitu teprve začínají, stejně jako ty před pár lety. Co mají dělat proto, aby byli jednou stejně úspěšní jako ty?
Tak já bych se určitě prozatím nepovažoval za úspěšného. K úspěchu je ještě dlouhá cesta. Ale určitě bych jim vzkázal, pokud je fotbal baví, tak ať ho berou vážně. Každý trénink, každý zápas odmakají na 100% a potom mají šanci něco ve fotbale dokázat. Ale hlavní je, ať je to baví.

Adame děkujeme za rozhovor a přejeme hodně štěstí.