Jdi na obsah Jdi na menu
 


BEZBRANKOVÉ DRAMA V HOŠŤÁLKOVICÍCH

15. 5. 2017

DENÍK Městský Přebor Ostrava - MUŽI
14.5.2017 TJ Sokol Hošťálkovice - TJ Klimkovice 0:0
Sestava Klimkovic: Bača - Bednář, Cviertna, Knopp, Klemiš - Woznica, Komár - Konečný, Švábík, Ambros - Lubojacký, střídali: Teichmann, Koval, Zbořil, Šoltys, Gazda, Sikora, trenéři Prašivka V., Woznica J. a Bilík R.

Ostatní výsledky kola: Hrošov - Pustkovec 8:1, Michálkovice - Kr.Pole 4:3, Třebovice - Slovan 4:0, Rychvald - Polanka "B" 1:3, Vřesina "B" - Koblov 0:3, Hlubina "B" - Muglinov 7:0

Aktuální tabulka soutěže ZDE

Netradičně v neděli jsem zajížděli na půdu Hošťálkovic. Ty si v předchozím utkání doma poradily s Rychvaldem 5:1, tudíž se dal očekávat těžký zápas. Naši muži chtěli zase navázat na výhru 4:1 nad Krásným Polem.

Do zápasu nastoupili domácí s cílem vletět na nás a prvních pět minut se nás neustále snažili překvapit dlouhými balóny, podporovanými náběhy krajních hráčů. Naše obrana však tuto pasáž bez problému ustála a postupně převzali iniciativu Klimkovice. První dobrá příležitost přišla z pravé strany po centru Honzy Woznicy, bohužel ani tři naši nabíhající hráči nedokázali do míče trknout hlavou a ten tak proletěl penaltovým prostorem. Další šanci měl po centru Karla Konečného Marek Lubojacký, jeho hlavičku mířící k tyči však domácí brankář vyškrábl na roh. Poté následovala série čtyř rohových kopů, ze kterých mohlo udeřit, bohužel ani jednou se tak nestalo. Nejslibnější byl poslední z nich, kdy po rohu Honzy Woznicy se do zakončení dostal Dan Knopp. Jeho střelu zablokoval těsně před brankovou čarou domácí hráč, následně první dorážkou nastřelil Marek Lubojacký brankáře, od kterého se míč odrazil opět k Danu Knoppovi, ten však bohužel napálil míč pouze do ležícího brankáře. Blízko gólu jsme měli i po dlouhém autu Jardy Bednáře, když míč přeskočil nohu domácímu stoperovi, což ale zaskočilo i dva naše hráče a ani jeden z nich z malého vápna tak neposlal míč do sítě. Poslední Klmkovickou šanci v prvním poločase měl, po dlouhém balónu od Adama Cviertny, Marek Lubojacký. Bohužel Marek se v situaci špatně zorientoval. Místo převzetí míče a postupu do vápna sám na brankáře, se pokusil z hranice šestnáctky hlavou přehodit brankáře, ten bohužel příliš nevyběhl a míč v pohodě sebral do rukavic. Domácí když viděli, že nejsme schopni dát branku, podnikli v závěru poločasu několik nebezpečných brejků, z nichž ten poslední byl opravdu nebezpečný, ovšem střela domácího hráče minula vzdálenější jen těsně.

Do druhého poločase proběhly v sestavě nějaké změny, který tým měly nakopnout, jenže se tak úplně nestalo. Hra se odbývala především ve středu hřiště, Klimkovice naráželi na dobře pracující obranný blok domácích, ti se zase neustále snažili o dlouhé nákopy na vysokého útočníky, podporovaného nabíhajícími hráči, ovšem rovněž bez úspěchu. Zhruba v šedesáte minutě jsme měli největší šanci v utkání. Naši hráči využili okénko v domácí obraně, s míčem utekl Honza Woznica a přes bránícího hráče jej poslal Honzovi Švábíkovi, který běžel sám na brankáře. Honza se ve vápně místo střely rozhodl udělat brankáři kličku, ten však jeho úmysl přečetl a míč mu od nohou vzal. Poté na chvíli převzali iniciativu domácí, kteří měli sérii několika nebezpečných rohů. Naštěstí i přes jejich výškovou převahu, jsme všechny rohy ubránili a nebezpečná střela domácího hráči asi z dvaadvaceti metrů skončila vedle. V poslední dvanácti minutovce jsme měli ještě dvě příležitosti, ale střela Kuby Šoltyse skončila vedle a svůj průnik poslal střídají Petr Zbořil do nohou golmana. Utkání tak skončilo bezbrankovou remízou.

"Jak už jsem říkal minulý týden, naše hra není ani zdaleka jako na podzim a těžko říct, proč tomu tak je. Přitom není důvod hrát pod nějakým tlakem, máme pořád vše ve svých rukách a tým dostatečně silný na to, zvládnout to až do konce. Dneska se i štěstíčko nám otočilo zády a gól bychom nedali asi ani do zítřka. Je to jednoznačně ztráta, protože tady se vyhrát jednoznačně dalo a mělo, což je paradoxně pozitivní. Kdybychom se dnes do poslední chvíle strachovali o výsledek a bod brali všemi deseti, tak by se nám do Rychvaldu asi necestovalo dobře. Takhle tam můžeme s čistou hlavou, že jsme schopni soupeře přehrát, dostat se do šancí, jen je musíme začít zase proměňovat.", hodnotil po utkání hrající asistent trenéra Jan Woznica.