Jdi na obsah Jdi na menu
 


CÍL SPLNĚN: MISTŘI!!!

1. 6. 2017

img_20170531_184338.jpg

DENÍK Městský Přebor Ostrava - MUŽI
31.5.2017 TJ Unie Hlubina "B" - TJ Klimkovice (0:1) 0:2
Branky: 12. Švábík, 83. Gazda
Sestava Klimkovic: Bača - Švábík, Šablatura, Knopp, Bednář - Woznica, Ambros, Komár, Drábek, Klemiš - Lubojacký, střídali: Gazda, Šoltys, Zbořil, Koval, Konečný, Sikora trenéři Prašivka V., Woznica J. a Bilík R.

Ostatní středeční výsledky:  Jiskra Hrušov - Třebovice 1:5, Pustkovec - Hošťálkovice 1:4, Krásné Pole - Slavoj Rychvald 2:2, Muglinov - Polanka B 2:3, Slovan Ostrava - Koblov 5:0, Michálkovice - FC Vřesina B 5:4

Aktuální tabulka soutěže ZDE

Klimkovice proměnily hned první postupový "matchball".

"Cíl celé sezóny byl naplněn. Kluci za ním šli od prvního zápasu a kolo před koncem celé soutěže můžou slavit. Za dobře odvedenou práci jim patří obrovské díky a gratulace. Bylo to pro ně hodně náročné, v posledních týdnech hlavně psychicky, to když řada skeptiků, pochybovačů a rádoby trenérů za zábradlím, nešetřila kritikou a pesimismem. Je fajn, že to kluci zvládli a všem ukázali, že na to mají.", pochválil tým po utkání jednatel TJ Klimkovice Lukáš Lyčka.

S cílem získat alespoň bod, který by zajistil jistotu prvního místa, titulu Mistra Ostravy a postupu do krajské soutěže 1.B třídy, nastoupili naši hráči na hřišti Hlubiny. Domácí Hlubina na nás hned v úvodu pěkně vlítli a už ve druhé minutě prošel do šestnáctky domácí "snajpr" Procházka, zpětnou přihrávkou našel ještě lépe postaveného spoluhráče, jeho střelu ale naštěstí zblokoval Kuba Šablatura a Michal Bača, tak míč pohodlně chytil. V páté minutě prošel středem hřiště domácí Kaleta a jeho štiplavou střelu pěkným zákrokem vyrazil Michal Bača na roh. Po nesmělém úvodu se začali ozývat také naši hráči. V deváté minutě dostihl míč na hřišti Honza Woznica, kličkou se zbavil obránce a poslal lehký centr přímo na hlavu nabíhající Anestise Ambrose, bohužel jeho hlavička minula šibenici domácí brány jen o pověstný chlup. Za tři minuty už ale bylo veselo. Na rohový kop Karla Konečného si naskočil Kuba Šablatura, jeho "kladivo" sice domácí brankář Nosek dokázal reflexivně vyrazit, ale přímo k Honzovi Švábíkovi, který míč napálil nekompromisně do sítě - 0:1. Za dalších pět minut to mohlo být o dvě branky, Honza Woznica si sběhl pro míč mezi domácí stopery, píchnul si jej mezi ně, bohužel v rozhodující chvíli mu míč poskočil a Honza přestřelil. Za chvíli vymyslel krásnou přihrávku Anestis Ambros na nabíhajícího Kubu Drábka, který se snažil poslat míč podél vybíhajícího Noska, ten však míč vyrazil na roh. Deset minut před poločasem se zase připomněli domácí, ale střelu pod břevno vytáhl Michal Bača na roh. Tři minuty před poločasem mohl zvýšit Honza Woznica, jenže jeho střelu mířící pod břevno vyrazil krásným zákrokem domácí brankář na roh.

V úvodu druhého poločasu jsme se dostali hned do třech šancí. Dvakrát pálil nebezpečně Anestis Ambros, poprvé však mířil nad a podruhé nevyzrál na brankáře Noska. Do třetí dobré příležitosti se dostal Marek Lubojacký, ale taky nedal. Potom byl po přihrávce Anestise Ambrose v další šanci Honza Woznica, bohužel ideální okamžik pro zakončení prováhal a pak nastřelil pouze vybíhajícího brankáře a byl z toho jen roh. Z něj poslal právě Honza míč do šestnáctky, kde si našel Anestise Ambrose a ten téměř odstřelil břevno, branka z toho však nebyla. Hlubina tak chtěla s výsledkem něco udělat a měla i dobré příležitosti, dvakrát však ve velkých šancích mířili její hráči těsně vedle. Naši hráči začali chodit do otevřené obrany soupeře, ale do role našich spalovačů se nedobrovolně pasovali Anestis Ambros a Honza Woznica. Anestis nejprve v úniku na bránu se zbavil obránce, jeho obstřelení však konečky prstů vyrazil výborně chytající Nosek a vzápětí postupoval ze strany Honza Woznica, jeho dloubáček přes golmana, ale nevyšel a byl z toho pouze další roh. V osmdesáté třetí minutě přišla postupová pojistka. Honza Švábík utekl po pravé straně a poslal střílený centr do kterého parádně strčil nohu střídající Kuba Gazda a poslal míč do sítě - 0:2. V posledních pěti minutách mohl nejprve utkání zdramatizovat domácí Procházka, ale ve velké šanci jej vychytal Michal Bača a v závěrečných minutách mohli ještě skóre navýšit Michael Klemiš a Kuba Drábek, jejich úniky, ale góly neskončily.

To však po závěrečném hvizdu vůbec nevadilo, protože Klimkovice se opět vrací do 1. B třídy !

"Dosáhli jsme toho, co jsme si před sezónou předsevzali. Rozhodně to nebylo lehké, hlavně na jaře, ale tým ukázal velký charakter a myslím, že zaslouženě postupujeme. Dneska to byla parádní korunovace postupu a doma se budeme chtít s fanoušky vítězně rozloučit a užít si postupové oslavy.", zhodnotil utkání Honza Woznica.
 

Poslední minuty utkání:

Postupový pokřik v kabině: