Jdi na obsah Jdi na menu
 


DANIEL MIKOLÁŠ: "V Klimkovicích jsem našel krásné zázemí a dobrý kolektiv"

img_20180820_065413.jpgV letní pauze se Klimkovice snažili také zesílit ofenzívu a do našeho týmu přišel z FC Hlučín devatenáctiletý útočník Daniel Mikoláš, který už v našem dresu ukázal, jak produktivním útočníkem dokáže být.

Dane, vítej v Klimkovicích. Úvod působení v Klimkovicích Ti vyšel výborně a svými brankami ses fanouškům už jistě představil, přesto mohl by ses fanouškům představit blíže, kdy jsi začal s fotbalem, kterými kluby jsi prošel a jaké jsou největší úspěchy ve tvé kariéře? 
Děkuji za přivítání. S fotbalem jsem začal už v 5. letech, kdy jsem začínal ve Vítkovicích a kde jsem hrál 11 let. Poté jsem na 2 roky odešel do Polanky, kde jsem hrával i za muže a poté jsem šel na půl roku do Hlučína, kde jsem měl i pár startů v A mužích. A mezi své největší úspěchy patří asi každá individuální cena za nejlepšího střelce nebo hráče turnaje.

Jak se seběhl tvůj přesun do Klimkovic a proč ses rozhodl právě pro Klimkovice? 
Můj přesun se seběhl tak, když mi trenér Woznica psal už minuly rok, jestli bych neměl zájem hrát za Klimkovice. Bohužel tehdy jsem to ještě odmítl a šel jsem do již zmiňovaného Hlučína, po půl sezóně mi napsal znovu a to už jsem nad tím začal dost přemýšlet a rozhodl jsem se, že půjdu do Klimkovic. Krásné zázemí, dobrý kolektiv a hlavně se tu cítím dobře, to je to nejdůležitější.

Jaká byla tvá loňská sezóna?
Má loňská sezóna začala v dorostu Polanky, kde jsem v 11. zápasech dal 19 branek a v zimě odešel do Hlučína. Zde jsem na jaře za U19 Hlučína ve 2. Dorostenecké lize dal ve 14 zápasech 13 gólů, což si myslím, že je velice dobrá statistika a k tomu jsem absolvoval 2 zápasy za A muže Hlučína, kdy jsem dal hned v prvním zápase gól a kde si myslím, že jsem také neudělal špatný první dojem. Celkově bych loňskou sezónu uzavřel za úspěšnou.

Co očekáváš od svého působení v Klimkovicích a jaké jsou tvé fotbalové i nefotbalové cíle do budoucna?
Očekávám spoustu nových zkušenosti, dobrých vztahů, ať už na hřišti nebo mimo něj, ale především, že ne jen já, ale i všichni mí spoluhráči i trenér chceme sezónu vyhrát. Mé fotbalové cíle jsou určitě dostat se do těch vyšších lig a  jednou si zahrát i 1 ligu. A mimo fotbal určitě dokončit školu.

Úvod působení v Klimkovicích Ti vyšel. Stal ses nejlepším střelcem na Lázeňském poháru, před týdnem jsi dal hattrick vítkovické osmnáctce v generálce a stejný počin se ti povedl i v ostrém utkání v Šilheřovicích, v čem je podle tebe klíč k tomu, že ti to takto střílí?
Klíč je v tom, že bez svých spoluhráčů bych to nikdy nezvládl. Jsme silní jako tým a ne jako jednotlivci, ale u mě osobně si myslím, že to je ta chuť po gólu, někdy i zvítězí sobeckost dát gól.

Navážu na utkání v Šilheřovicích, které jsme vyhráli 1:4, jak bys toto utkání zhodnotil?
Zápas bych ohodnotil kladně a první mistrák venku jsme zvládli dobře. V prvním poločase jsme využili toho, že soupeř měl nedostatky v obraně a my jsme si tak vytvořili dost šanci a proměnili jsme je, což nám dalo trošku klidu. Ale po gólu na 3:1 jsme přestali hrát a soupeř si vytvořil také pár šancí, což mohlo změnit vývoj zápasu, ale zvládli jsme to, a i když to ve druhém poločase nebylo už tak jednoduché, přesto jsme dali ještě jeden gól a udrželi výsledek ve svůj prospěch.

V čem jsou podle tebe tvé největší přednosti a na čem naopak bys měl ještě zapracovat? 
Moje přednosti jsou určitě rychlost, technika a dravost dát gól. Naopak na čem bych měl ještě zapracovat je trochu ta fyzička, lepší řešení finálních zakončení a klid v zakončení.
Prozraď fanouškům, jak trávíš svůj volný čas, když jej netrávíš na fotbale?
Svůj volný čas trávím především s kamarády, ale hlavně v každou možnou chvíli se snažím odpočívat nebo spát.


Danovi děkujeme za rozhovor, doufáme, že i nadále bude soupeřova konta zatěžovat brankami a přejeme, aby se mu u nás líbilo a dařilo.