Jdi na obsah Jdi na menu
 


DOMÁCÍ KLIMKOVICE OVLÁDLY 1.ROČNÍK TURNAJE KLIMKOVÁČEK

6. 6. 2016

V sobotu 4.6.2016 se uskutečnil na fotbalovém hřišti v Klimkovicích 1. ročník fotbalového turnaje mladších přípravek (dětí do 9 let) pod názvem KLIMKOVÁČEK 2016. Tento turnaj se podařilo místnímu TJ Klimkovice zorganizovat poté, co byla provedena 1. fáze rekonstrukce sokolovny, hlavně fotbalových šaten a tím bylo poskytnuto kvalitní zázemí pro malé fotbalisty všech týmů účastnících se turnaje.

Už v 8 hodin ráno začal na fotbalovém hřišti u sokolovny ten správný rej. Sluníčko se začalo prodírat korunami přilehlých stromů, na perfektně připravené travnaté ploše byly vytýčena dvě menší fotbalová hřiště, od stánku začínaly vonět klobásky a všude už pobíhaly děti. A že to bude dopoledne ve sportovním areálu, stadionu Dr. Vacka, určené pro děti, umocňovaly ještě zároveň probíhající utkání házené mladších žáků na házenkářském hřišti a badmintonové souboje těch nejmenších v tělocvičně sokolovny. Vše se to nějak sešlo a pohromadě tak sportovalo v Klimkovicích více jak 120 dětí.

Fotbalový turnaj odstartoval prvními zápasy o půl desáté a konečné vyhlášení výsledků proběhlo ve dvě hodiny odpoledne. Přihlášena družstva Klimkovic, Polanky, Petřkovic, Velké Polomi, Studénky a Olbramic odehrály během turnaje celkem 15 velmi kvalitních utkání a ještě tři utkání navíc přidali ve vzájemném souboji kluci a holky Klimkovic proti složenému týmu Olbramic a Zbyslavic (OlbZby) ve věku do 7 let. Utkání se hrála 1x 18 minut. Výsledky všech zápasů jsou uvedeny v souhrnu níže.

Klimkovičtí hoši pojali turnaj velmi zodpovědně a od prvního zápasu si šli jasně za svým cílem. Při každém utkání byli neúnavně povzbuzování rodiči a dalšími rodinnými příslušníky. Ale nejen Klimkovičtí fotbalisté měli v zádech podporu diváků. Fanouškovský „kotel“ rodičů doprovázel všechny týmy a tak byla atmosféra opravdu fotbalová. Perličkou na závěr bylo „finalové“ utkání, kdy se shodou okolností v posledním zápase turnaje utkaly dva týmy (Klimkovice – Velká Polom) v přímém souboji o první místo. Velmi dramatické, fotbalově i takticky vyspělé utkání nakonec skončilo v této kategorii málo kdy vídanou remízou 0:0.  Tento výsledek stačil domácímu mužstvu TJ KLIMKOVICE U9 k celkovému vítězství. Na závěr následovalo vyhlášení vítězů a předání cen. Všechny týmy si odvezly pohár, medaile a hodnotné věcné ceny, za což patří dík především všem partnerům tohoto turnaje a to jmenovitě: pan Klapuch a firma Kasch Interiéry, pan Bača a firma Stavebnictví Josef Bača, pan Eliáš a firma 3Eprojekt, pan Gráf a firma AZ Autovraky, pan Vůjtek a firma Autoservis Lubomír Vůjtek a město Klimkovice. Bez jejich podpory bychom takto kvalitní turnaj uspořádat nedokázali.

Všichni kluci na závěr předvedli, že už se umí chovat jako opravdoví fotbaloví profesionálové a s poháry trpělivě pózovali „davům“ fotek-chtivých rodičů. Věříme, že za pár let tito kluci pozvednou nad hlavu třeba i pohár za vítězství v Lázeňském poháru.

Doufáme, že tímto 1. ročníkem byl položen základ nové dlouhodobé tradici a již nyní se těšíme na příští ročník, který budou chtít pořadatelé zase o něco vylepšit a rozšířit. K čemuž snad dopomůže i dokončení další fáze rekonstrukce sokolovny a stadion Dr. Vacka tak bude vyhledávanou sportovní destinací.

KONEČNÉ POŘADÍ TURNAJE:
1. TJ KLIMKOVICE
2. TJ VELKÁ POLOM
3. FC ODRA PETŘKOVICE
4. FOTBAL STUDÉNKA
5. TJ SOKOL OLBRAMICE
6. FK SK POLANKA

Výsledky turnaje: Konečné výsledky turnaje KLIMKOVÁČEK 2016

Tisková zpráva: KLIMKOVÁČEK 2016 – VÍTĚZSTVÍ VYBOJOVALI DOMÁCÍ KLUCI

Fotogalerie z turnaje: http://tjklimkovice.rajce.idnes.cz/2016_Mladsi_pripravka_turnaj_v_Klimkovicich_KLIMKOVACEK_2016_4.6.2016/