Jdi na obsah Jdi na menu
 


DOMÁCÍ PREMIÉRA ÁČKA BRANKU NEPŘINESLA

Krajská soutěž CANIS 1.B třída sk. B - muži
Sobota 17.8.2019
TJ Klimkovice - TJ Slavoj Rychvald 0:0

Sestava Klimkovic: Sikora - Vošvrda, Bednář, Šot, Niemczyk (68. Knopp) - Borgosz, Vaněk - Konečný (79. Gelnar), Švabík, Kubes (59. Židek) - Toma, trenér Jan Woznica, asistent Jan Švábík.

Tabulka soutěže: ZDE

První domácí utkání se našim fotbalistům nepovedlo úplně podle představ a po bezbrankové remíze brali stejně jako před týdnem pouze bod.

Úvod utkání se nesl ve snaze našich hráčů prolomit zkonsolidovanou obranu Rychvaldu, který byl připraven okamžitě vyrážet do brejků. První větší vzrušení přinesla Vaňkova pumelice ze střední vzdálenosti, kterou hostující brankář vytáhl na roh. Z něj bohužel netrefil míč ideálně Bednář. Ze střední vzdálenosti to zkusili opět Vaněk a Švabík, ale jejich pokusy znovu kryl hostující brankář. Rychvald se dostal do dvou zajímavých příležitostí, ale v prvním případě byl včas z brány Sikora a ve druhém šla křížná střela těsně vedle. Na druhé straně nás mohl do vedení dostat Toma, bohužel střela mu sjela a střílel vedle. A když v závěru poločasu střelu hostí zneškodnil Sikora, šlo se do kabin bez branek.

Hned v úvodu druhé půle jsme mohli otevřít skóre, bohužel Vaněk, po akci na pravé straně střílel ve velké šanci vedle. O chvíli později se Vaněk snažil přehodit hostujícího brankáře, ale ten jej přečetl a pokus zneškodnil. Naši hráči kopali velké množství rohů, které Švabík kopal výborně, bohužel jsme toho nedokázali využít. Na druhé straně zahrozili po pravé straně hosté a Sikora musel vytáhnout velmi dobrý zákrok. Jak se čas chýlil k závěrečné čtvrt hodině naši hráči se snažili strhnout vedení na svou stranu, ale střely Vaňka, Švábíka i střídajícího Židka skončily vedle nebo nad brankou. Deset minut před koncem jsme mohli nakonec prohrávat, ale Vojta Sikora dalším výborným zákrokem střelu vyrazil a dorážku zablokovala obrana. V osmdesáté třetí minutě šel důrazně za míčem Vaněk, hostující gólman jej trefil při výkopu, ale ke vší smůle míč spadl obloukem pouze na horní síť. V osmdesáté šesté minutě, po dalším Švábíkově rohu, prolétl míč hned mezi třemi našimi hráči kterým stačilo pouze nastavit hlavu. Poslední šance přišla v osmdesáté deváté minutě, kdy Židek poslal do vápna hezký přízemní centr "do kapsy", kde už číhali Toma a střídající Gelnar, ale na poslední chvíli obětavý obránce Rychvaldu míč tečoval a oběma hráčům tak prošel pod nohou. Utkání tak skončilo bezbrankovou remízou.

Komentář trenéra Honzy Woznicy: "Máme další bod, ale tentokrát musím uznat, že remíza je spravedlivá. Byť jsme drželi více míč, tentokrát nám vázl pohyb a větší aktivita a soupeř měl také šance. Máme dva body ze dvou zápasů, což není úplně co jsme chtěli, ale nepanikaříme, soutěž je na začátku a jsem přesvědčen, že naše hra i výsledky půjdou postupně nahoru."