Jdi na obsah Jdi na menu
 


Fotbalová školička TJ Klimkovice se opět vydařila

21. 7. 2017

Od pátku 30. června do neděle 2. července probíhala na fotbalovém hřišti v Klimkovicích fotbalová školička / kemp přípravky TJ Klimkovice. Sotva děti obdrželi vysvědčení, někteří své první, přesunuli se malí nadějní Klimkovičtí fotbalisté do areálu místního fotbalového hřiště, kde jim na zahájení prázdnin, začal třídenní fotbalový kemp.

19264781_985313034838491_4516424876812535447_o.jpg

Celkem 25 dětí se sešlo k zahájení kempu v pátek 30. června těsně po poledni. Po krátkém ubytování v sále sokolovny, kde děti přespávaly na nafukovacích matracích, karimatkách a ve spacácích, začaly ihned první aktivity a tréninky. Děti trávili převážnou část celého víkendu na fotbalovém hřišti. Snídaně, obědy a večeře byly zajištěny ihned naproti v hospůdce U hřiště a musíme pochválit, jídlo bylo opět výborné. K tomu byly v průběhu dne připraveny ještě svačinky v podobě ovoce a zabezpečen dokonale pitný režim. V pátek večer bylo uspořádáno setkání s rodiči, kteří se také nenechali „zahanbit“ a stoly se prohýbaly pod různými dobrotami, které rodiče přinesli. A rodiče neváhali a aktivně se zapojili i do soutěží, které pro ně připravili trenéři. Museli se hodně snažit, aby předvedli kvalitní fotbalové dovednosti před svými ratolestmi, které pečlivě dohlížely nad jejich výkony. Byl to příjemně strávený letní večer. V sobotu pokračoval pravidelný tréninkový proces, doplněný spoustou her a zábavou pro děti. Neděle pokračovala v rytmu tréninku a miniturnaje s hráči Bílovce až do odpoledních hodin, kdy si začali své unavené ratolesti vyzvedávat odpočatí rodiče.

Letošní ročník fotbalové školičky, hlavně díky své oblíbenosti a obrovskému přínosu pro děti, získal finanční podporu hned v několika grantech a dotacích. Proto musíme poděkovat především Nadaci ČEZ a společnosti TAMEH Czech s.r.o. a jejich zaměstnaneckým grantům o které požádali naši fotbaloví činovníci a zaměstnanci těchto společností pan Jirka Seidler a Radim Homola. Poděkovat musíme rovněž za dotační přispění Moravskoslezskému kraji a Městu Klimkovice. Díky jejich štědrosti kluci obdrželi kompletní tréninkový set a fotbalové vybavení pro start jejich, doufáme bohaté, fotbalové kariéry a užili si celý víkend bez jakýchkoliv omezení.   

Celý víkend nám přálo pěkné počasí a dobrou náladu nezkazilo ani několik dešťových přeháněk, tak nezbývá než konstatovat, že 3. ročník fotbalového kempu se opět vydařil. Závěrem bych ještě rád poděkoval trenérům Luboši Eltnerovi, Stáňovi Homolovi, Karlovi Pokornému a rodičům Tomáši Huspeninovi a Radimu Neuwirthovi za organizaci celého víkendu.

Fotogalerie: http://tjklimkovice.rajce.idnes.cz/2017_Fotbalovy_kemp_pripravky_30.6.-2.7.2017/