Jdi na obsah Jdi na menu
 


FOTBALOVÝ PODZIM VE ZNAMENÍ ÚSPĚCHU

23. 11. 2018

Zima už klepe na dveře a fotbalový podzim už dohrál svou písničku. Z pohledu Klímkovických fotbalistů, to byla písnička celkem veselá. V dlouhodobých soutěžích FAČR máme pět našich družstev, pojďme se nyní podívat, jak se jim vedlo.

Začneme samozřejmě od těch nejmenších. Zde v kategorii fotbalové školičky, kde máme kluky ve věku od 5 do 8 let nezbývá než chválit hráče za jejich přístup a nadšení, ale zejména trenéry Petry Nakatu a Mahríka, za jejich neuvěřitelnou obětavost a trpělivost. Na podzim tato kategorie zaznamenala celkem „boom“ a kluci se do fotbalu hlásili celkem vehementně. Tyto děti ještě nehrají žádné oficiální zápasy, ale ochutnávají fotbalovou atmosféru a tu a tam sehrají utkání se stejně starými soupeři z okolních obcí.

O krůček výše je kategorie Mladší přípravky, kluků ve věku 9 až 10 let, kteří pod vedením trenéra Radima Homoly už hrají svou pravidelnou soutěž. Pro všechny kluky to byla na podzim jejich soutěžní premiéra, která se myslím vyvedla. Ze 7 utkání 4 krát zvítězili a 3 krát byl úspěšnější soupeř, nastříleli celkem 60 branek a jen 58 jich obdrželi. Krom mistrovských utkání, se hojně účastní i různých turnajů a v zimním období budou halové turnaje hlavní náplní této kategorie, jako i všech ostatních mládežnických kategorií.

pripravka.jpg

Dalším pomyslným stupínkem v mládežnických kategoriích jsou mladší žáci, čili chlapci ve věku 11 až 13 let, hrající pod vedením trenérského dua Luboš Eltner a Karel Pokorný. Vzhledem k rozvrženosti sil, jednotlivých kategorií, jsme pro letošní sezónu, v této soutěži postavili tým, složený zejména s kluků o jeden rok mladších, než většina jejich soupeřů.  Tento tah, by se měl vyplatit zejména v příští a dalších sezónách. I přesto si kluci vedli velmi dobře. Ve 12 utkáních mají vyrovnanou bilanci 6 výher a 6 porážek, kladné skóre 45:38 a v tabulce se 13 účastníky jim patří 7. místo.

mlzaci.jpg

Poslední naší vyloženě mládežnickou kategorií je kategorie starších žáků, kluků ve věku 14 až 15 let, které trénuje René Bilík. Tito borci si vedou ve své soutěži velmi dobře. V 11 podzimních utkáních ani jednou neochutnali hořkost porážky a ve všech utkáních zvítězili, což je unikátní úspěch. Po podzimní části sezóny jsou s přehledem na prvním místě tabulky s krásným skóre 86:25.

stzaci.jpg

Jak už bylo zmíněno, všechny tyto naše mládežnické kategorie vyplují pauzu mezi podzimní a jarní fotbalovou částí, zimním obdobím, které je ve znamení halových turnajů, kterých okolní obce nabízejí spousty. Tréninková náplň se odehrává v tělocvičnách základní školy a sokolovny. Bohužel, větší kapacita tělocvičen ve městě není a tak narovnat všechny naše mládežníky do volných hodin je velký problém. I přesto vynalézavost a nápaditost trenérů umožňuje uspokojit všechny děti. Je li mezi čtenáři těchto řádků nějaký zájemce ve věku 5 až 15 let, který by rád hrál fotbal, sportoval, pohyboval se v okruhu dobrých přátel, u nás ve fotbale má dveře otevřené úplně každý. Stačí přijít na kterýkoliv trénink, vyzkoušet si to a dál už uvidíte sami. Kontakty na trenéry jednotlivých kategorii najdete na našich stránkách www.tjklimkovice.cz.

Od mládežnických kategorii volně přejdeme k „juniorům“, což je kategorie, která zabezpečuje plynulý přechod našich mládežníků na dospělý fotbal. Náše „béčko“ po dlouhé době letos obnovilo svou činnost a ve své soutěži si vede velmi znamenitě. Pod vedením trenéra Jirky Chorvatoviče, je po podzimní části sezóny na výborném druhém místě se ztrátou pouhého jednoho bodu na vedoucí celek soutěže. Co se dále povedlo, je zejména kolektiv a nadšení hráčů. Béčko by mělo zejména plnit funkci přípravy hráčů pro tým „áčka“ mužů a to se daří. V týmu se promíchaly kategorie zkušených hráčů s těmi mladými pro které je to dobrá škola.

muzib.jpg

Poslední kategorii k hodnocení, je tým mužů „áčko“, které vstupovalo do podzimní části s velkými ambicemi. Začátek soutěže vyšel, poté ovšem na tým trenérů Honzy Woznicy a Rosti Švece přišel mírný útlum, ale závěr byl impozantní. V konečném součtu to znamená druhé místo s jednobodovou ztrátou na vedoucí celek a tím pádem velké očekávání pro jarní část sezóny.

muzia.jpg

Jak se povede našim týmům navázat na úspěšný podzim, si ještě musíme nějaký čas počkat. Mezi tím nás čekají Vánoce a Nový rok a já bych u této příležitosti jménem celého našeho oddílu TJ Klímkovice rád poděkoval všem funkcionářům a trenérům za jejich celoroční neocenitelnou a obětavou práci pro náš oddíl. Samozřejmě i všem hráčům, od nejmladších po nejstarší, za jejich kvalitní sportovní výkony. V neposlední řadě také Městu Klimkovice a všem sponzorům a partnerům (jejich prezentaci najdete na našich webových stránkách) za jejich finanční nebo materiální podporu, bez které by to prostě nešlo. A všem fanouškům a návštěvníkům našich zápasů za jejich přízeň. Všem přeji zasloužený, fotbalový odpočinek v zimní přestávce. A také všem, jménem TJ Klimkovice, přeji veselé Vánoce a šťastný a úspěšný Nový rok 2019.

TJ Klimkovice, Lukáš Lyčka