Jdi na obsah Jdi na menu
 


JARNÍ VÍTĚZNÁ DOMÁCÍ PREMIÉRA

9. 4. 2018

Klimkovice-Chuchelná

CANIS 1.B třída sk.B (krajská soutěž) - muži

Sobota 7.4.2018 TJ Klimkovice - TJ Spartak Chuchelná (3:0) 5:1
Branky: 19. a 34. Gelnar, 25 Bednář, 54. Vostárek, 88. Knopp – 60. Rybenský
Sestava Klimkovic: Bača – Lubojacký (78. Knopp), Bednář, Švec, Krpelík – Sáblík (72. Chobot), Borgosz, Vaněk – Rulíšek (83. Teichmann), Gelnar (87. Švábík), Vostárek (64. K. Konečný), trenér Jan Woznica.

Ostatní výsledky soutěže: D.Lhota - Šilheřovice 2:0, Petřvald - Bohuslavice 0:0, Vřesina - Ov-jih 1:0, Strahovice - V.Polom 1:1, Píšť - Darkovice 2:0, Hať - Kozmice 3:0

Tabulka soutěže: https://is.fotbal.cz/souteze/tabulky-souteze.aspx?req=493293b1-1c1d-4bfa-93b2-a165073cc0cb

V sobotním krásném odpoledni přivítali muži v prvním domácím utkání v jarní části celek Spartaku Chuchelná. Hosté okupovali před zápasem desátou příčku s pouhou bodovou ztrátou na nás, takže o náboj zápasu bylo postaráno. Navíc naši muži chtěli potvrdit bod získaný z Kozmic, naopak hosté určitě chtěli odčinit domácí debakl 0:5 z derby se Strahovicemi. Trenér Woznica měl už do zápasu k dispozici uzdravené Lubojackého se Sáblíkem a zdravotně se stihl dát dohromady také Chobot, chyběl tak pouze stále nachlazený Šot, Komár doléčující zranění a už lehce trénující Jonek. 

Úvod utkání přinesl zajímavou podívanou, už ve druhé minutě z dvaceti metrů vystřelil Vaněk a Halfar musel rychle na zem, aby jeho střelu vyrazil. Za tři minuty odpověděla i Chuchelná, když po dobře kopnuté standardce, jen těsně nedosáhl hostující hráč před Bačou na míč. Hned za minutu centroval z pravé strany Rulíšek, bohužel Gelnarovi ideálně nevyšel krok a míč skončil vedle. Gólem neskončila ani další Vaňkova střela z dvaceti metrů, jenž šla vedle. V osmnácté minutě měla Chuchelná velkou příležitost, to když po rohu hlavičkoval Neuwirth, míč vyrazil Bača před sebe a na poslední chvíli sebral míč před dorážejícím hráčem. Za minutu tak udeřilo na druhé straně. Borgosz si seběhl pro míč do strany, navezl jej na střed a krásnou přihrávkou mezi obránce vyslal do úniku Honzu Gelnara, který vtrhl do vápna a jeho prudká střela se odrazila od břevna za brankovou čáru – 1:0. Za dalších šest minut naši hráči vybojovali roh. Jeho exekuce se ujal Borgosz a poslal míč přesně na hlavu Jardy Bednáře. Jeho prudká hlavička sice orazítkovala břevno, od něj se ale odrazila do bránícího hráče a následně do sítě – 2:0. Za pět minut podnikla útok po levé straně Chuchelná, následoval centr na zadní tyč, kde zakončujícího hráče ale vychytal Bača a míč vyrazil na roh. Ve třicáté čtvrté minutě přišla ze středu přihrávka do šestnáctky na Honzu Gelnara. Honza šikovně poslal špičkou míč podél vybíhajícího brankáře a v Klimkovicích bylo zase veselo – 3:0. Chvíli před koncem poločasu mohla vstřelit Chuchelná branku do kabin. Bednář přišel dvacet metrů před šestnáctkou o míč, ten se dostal na penaltu na zcela volného hráče hostí, Bača však výborným zákrokem špičkou nohy vykopl míč na roh. Do kabin šlo naše mužstvo za velmi příznivého stavu.

Do druhého poločasu vstoupili hosté s cílem ještě něco s výsledkem udělat a od úvodu otevřeli hru. To byla voda na klimkovický mlýn, první dva brejky ještě svého adresáta před bránou nenašly, ale v padesáté čtvrté minutě už se skóre měnilo. Naši hráči získali na polovině míč, následovala přihrávka doleva na rozběhnutého Davida Vostárka, který brejk tři na dva vyřešil nejlépe, jak mohl, když si navedl míč na střed a zpoza šestnáctky obstřelil jak hostující obránce, tak brankáře a s pomocí tyče vstřelil svou sedmou letošní branku – 4:0. Hned po této brance jsme mohli přidat další branky. Nejprve po vysunutí dobře hrajícího Vaňka, se řítil ze strany na Halfara Rulíšek, hostující brankář ale míč vyrazil na roh, po kterém Bednář trefil hlavou tyč. A tak se o pár okamžiků později projevilo známé, nedáš – dostaneš. Dlouhý nákop si mezi obránci zpracoval pěkně Rybenský a pohotově jej pod Bačou poslal do brány – 4:1. V šedesáté osmé minutě se míč dostal po ose Sáblík – Borgosz až k Rulíškovi, ten ale na hostujícího brankáře opět nevyzrál. V osmdesáté minutě ukázal své šikovné nohy Rulíšek, když na hranici vápna obešel obránce a přihrávkou pod sebe našel Chobota, toho však v rozhodující chvíli zradilo zakončení a z deseti metrů poslal míč těsně vedle. V osmdesáté šesté minutě mohl zkompletovat hattrick Gelnar, když se k němu dostal přetažený centr, bohužel jeho střelu těsně před brankovou čárou srazil obránce hostí. V osmdesáté sedmé minutě přišel velký okamžik pro Honzu Švábíka, který půl roku poté, co vyhrál svůj boj o život, nastoupil na poslední tři minuty v kariéře, aby si naposledy vychutnal zápasovou atmosféru a rozloučil se na hřišti.  A loučení to bylo ve velkém stylu, hned za minutu se k Honzovi dostal míč, který si připravil a z pětadvaceti metrů tvrdě vypálil. Hostující brankář míč s obtížemi vyrazil, ale na hranici šestnáctky se jej chopil Dan Knopp, zasekávačkou se zbavil obránce a krásnou střelou zavěsil do vzdálenější šibenice – 5:1. V poslední minutě se míč ještě jednou dostal k Honzovi Švábíkovi, který poslal krásnou kolmici na nabíhajícího Konečného, ten ale špičkou kopačky už nedokázal přehodit vybíhajícího brankáře a následně rozhodčí ukončil utkání.

Komentář trenéra Honzy Woznicy: "Zasloužené vítězství, které se ale nerodilo vůbec lehce. Prvních dvacet minut nebylo dobrých, byla tam spousta chyb z naší strany, které pramenily asi ze zbytečné nervozity z prvního utkání doma. Soupeř hrozil především ze standardních situací, které jsme ale ustáli a sami třikrát skórovali. V druhém poločase chtěl soupeř s výsledkem něco udělat a otevřel hru, díky čemu jsme dali čtvrtou branku, a bylo rozhodnuto. Jsem rád, že se konečně otočilo štěstí na naši stranu, protože to nám třeba v Kozmicích chybělo, ale myslím, že dnes jsme tomu šli i trochu víc naproti. Radost mám i z pěti branek, protože koncovka nás trápila, jen škoda, že jsme nedotáhli i další akce, které měly skončit brankou. A hlavně jsem rád, že jsme umožnili Švábovi pěkné a vítězné rozloučení. Nicméně jedeme dál, od nového týdne už přepínáme a připravujeme se na Velkou Polom, které máme z podzimu co vracet."