Jdi na obsah Jdi na menu
 


Karel Konečný: "Chci vyhrát každý zápas"

19. 4. 2017

konecny_k.jpgMalé derby ve Vřesině zvládli naši hráči na výbornou a výsledek 0:4 byl pro domácí ještě milosrdný. Největší šance v zápase včetně penalty spálil záložník Karel Konečný, kterého jsme se po zápase zeptali na pár otázek.

V sobotu jste v "malém" derby porazili Vřesinu na jejím hřišti přesvědčivě 4:0. Vypadá to na hladké vítězství, bylo to tak i na hřišti?
Do zápasu jsme vstoupili dobře. Brzy jsme vedli 2:0 a do poločasu jsme si vytvořili několik dalších gólových šancí, které jsme bohužel nevyužili. V druhé půli tempo opadlo, ale i tak jsme si vypracovali mnoho dalších příležitostí. Ke konci zápasu si něco slibného vytvořila i Vřesina, ale Bačik (Michal Bača) nás v brance skvěle podržel. Musím říct, že jsem od Vřesiny čekal větší odpor. Rozhodně to mohlo skončit větším rozdílem.

Výsledek 4:0 je tedy pro soupeře ještě milosrdný. Spousta šancí zůstala nevyužita. Čím to je, že v koncovce nedokážete zachovat klid?
Je to náš stálý problém. Tentokrát si sypu popel na hlavu především já. Myslím si, že v tom hraje roli více faktorů. Zcela jistě hraje velkou roli psychika. Dále je důležité, jak moc už je tělo unavené, případně v jaké je aktuální zátěži. Čím více je člověk unavený, tím těžší je provést věci podle představ. Mnohdy vám situaci znepříjemní bránící hráč nebo brankář a občas vám míč nečekaně skočí o nějaký drn a nejste schopni na to včas zareagovat. Bohužel i takový detail je ve výsledku důležitý a má vliv na zakončení.

Věnujete se zakončení nějak speciálně na tréninku, nebo to je spíše o klidu?
Střelbu trénujeme pravidelně z různých pozic. Není to tak, že bychom v tréninku proměnili vše, ale spálíme toho daleko méně. Klid má na to určitě vliv. Navíc jak jsem zmínil, tréninkové tempo je odlišné od zápasového, což se také projevuje.

V zápase jste dokonce neproměnili penaltu, kterou jsi kopal ty. Byl jsi určeným exekutorem?
Tyhle věci máme určené. Když sudí ukázal na puntík, tak jsem věděl, že budu kopat. Samozřejmě mě štve a mrzí, že jsem ji neproměnil, nicméně tohle se stává daleko lepším hráčům. Stačí se podívat na neúspěšně exekutory z posledního týdne. Daleko větší selhání pro mě je šance z prvního poločasu po spolupráci s Adamem (Cviertnou).

Věřil jsi si? Co se stalo, že z toho nevyl gól? Půjdeš zase příště na penaltu?
Byl jsem ještě frustrovaný z té již výše zmíněné šance, ale nebylo to, že bych si nevěřil. Věděl jsem přesně, kam to kopnu. Drtivou většinu penalt kopu do toho místa. S Matulem (brankář Vřesiny) se známe dlouho, takže to mělo speciální náboj. Schválně jsem se mu před penaltou díval na druhou stranu, abych ho tam poslal, ale on to celé prokoukl. Byl v ten moment chytřejší a připsal si skvělý zákrok. Připsal si i několik dalších zákroků a i díky tomu, jsme nevstřelili více branek. Úplně stejným způsobem jsem penaltu proti Vřesině zahrával i na podzim v poháru. Tenkrát to vyšlo, tentokrát bohužel ne. Trenér určí, kdo půjde příště. Máme několik hráčů, kteří jsou schopni jít na penaltu. Já selhal, takže si podle mě zaslouží příležitost ostatní. Pokud se trenér rozhodne opět pro mě, tak se toho určitě nebudu bát.

V tabulce udržujete stále 9 bodový náskok na své pronásledovatele. Každým vítězstvím se přibližujete k vytouženému cíli. Připouštíte si ještě nějaké drama nebo už si myslíš, že to v klidu dohrajete do konce?
Já osobně jdu zápas od zápasu. Nedívám se na to, kolik bodů ještě musíme uhrát. Chci se soustředit na sebe a vyhrát každý zápas. Čím více budeme taktizovat, tím více problémů si vytvoříme. Stát se může pořád cokoliv, ale to my máme vše ve svých rukou. Bude záležet na nás, jak k tomu přistoupíme. Pokud budeme hrát odhodlaně, tak věřím, že si titul pohlídáme.

V sobotu vás čeká na domácí půdě zápas s Pustkovcem, což by podle předpokladů mělo být povinné vítězství. Jak se na tento duel připravujete a co od tohoto zápasu očekáváš?
Pustkovec je další soupeř z druhé poloviny tabulky. My budeme chtít vyhrát a připsat si další tři body, které by nás přiblížily zase o krok blíže. Bude to zase o nás, jak k tomu přistoupíme. Hlavně nesmíme nic podcenit. Věřím, že podáme dobrý výkon a podaří se nám dát pěkné góly, které by potěšily fanoušky, kteří si to zaslouží. Musím je pochválit, protože nám dělají radost. Pravidelně za námi jezdí i na venkovní zápasy, čehož si vážíme a doufám, že si najdou cestu i na sobotní zápas.

Děkujeme za rozhovor.