Jdi na obsah Jdi na menu
 


KLIMKOVÁČEK 2019 – VE ZNAMENÍ REKORDNÍ I MEZINÁRODNÍ ÚČASTI

Za krásného, slunečného počasí se v sobotu 8.6.2019 uskutečnil na fotbalovém hřišti v Klimkovicích již 4. ročník fotbalového turnaje přípravek, pod názvem KLIMKOVÁČEK 2019. Pro letošní rok organizátoři turnaj oproti minulému ročníku opět rozšířili a tak se sešlo celkem 18 týmů ve třech kategoriích U12 (do 12 let), U9 (do 9 let) a U7 (do 7 let), což představovalo zhruba 160 dětí. Letošním ročníkem turnaj povýšil na mezinárodní, protože v nejmladší kategorii se účastnil i jeden tým z Polska.

83-dsc_2759.jpg

Už okolo půl osmé ráno začal na fotbalovém hřišti u sokolovny ten správný fotbalový rej. Sluníčko hřálo na rosou pokrytý krásně střižený zelený trávník. Na perfektně připravené travnaté ploše bylo vytýčeno pět menších fotbalových hřišť, od stánku začínaly vonět klobásky, z amplionu hrála muzika a hlavně všude už pobíhaly houfy dětí.

Fotbalový turnaj odstartoval prvními zápasy o půl deváté a konečné vyhlášení výsledků proběhlo v jednu hodinu odpoledne. V kategorii U12 byla přihlášena družstva Olbramic/Zbyslavic, Bílovce, Staré Bělé, Rychvaldu a samozřejmě domácí hráči Klimkovic, kteří měli dva týmy. V kategorii U9 se do turnaje přihlásily družstva Vítkovic, Bílovce, Bohumína, dvě družstva Poruby a domácí Klimkovice. A v nejmladší kategorii U7 si zahrály týmy Poruby, Pustkovce, Bílovce, polského AMS Masters Gorzyce a dva domácí týmy Klimkovic. Celkem tedy na travnaté ploše sportovalo až 160 nadšených malých fotbalistů, kteří odehráli během turnaje celkem 45 velmi kvalitních utkání, při kterých jim tu pravou fotbalovou atmosféru vytvořili jejich rodiče, kamarádi a fanoušci. Utkání se hrála na 1x 20 minut a výsledky všech zápasů najdete na webových stránkách http://www.tjklimkovice.cz/clanky/klimkovacek/4.-rocnik-klimkovacek-2019/.

Na hřištích se v zápasech všech tří kategorií odehrávaly lité boje. I nezaujatý fanoušek musel ocenit nasazení a bojovnost všech fotbalistů, které nezastavil ani déšť. Zápasy odsypávaly přesně podle herního plánu, všichni účastníci byli vzorně disciplinovaní a fotbalové dopoledne si užívali plnými doušky. Na trávníku se sportovalo, mimo trávník proběhlo mnoho přátelských setkání mezi rodiči, trenéry, kamarády. Pro všechny bylo připraveno bohaté občerstvení.

Ve 13:00 hodin pak proběhlo slavnostní ukončení turnaje, vyhlášení výsledků a předání cen. S předáváním cen, kterých bylo i letos díky sponzorům hodně, nám přišel pomoci náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje pan Jakub Unucka. Postupně byli oceněni všichni hráči ve všech kategoriích. Každý z hráčů na krk medaili. Krom medailí dostali nejlepší hráči i věcné ceny, sošky, týmy dostaly poháry, tašku plnou sladkostí, pizzu a spousty dalších cen. Letos pořadatelé ocenili i trenéry, za jejich neuvěřitelnou obětavost a pílí se kterou se několikrát týdně vrhají na „zkrocení“ těch nejmenších fotbalistů. Obětují tomu spoustu času, častokrát na úkor rodiny a tak ve spolupráci s Městem Klimkovice a Moravskoslezským krajem jsme pro trenéry všech zúčastněných týmů připravili balíček občerstvení pro příjemný večer strávený s manželkou či přítelkyní.  Za to, že jsme opět mohli takto bohatě odměnit hráče i trenéry děkujeme: Městu Klimkovice, Moravskoslezskému kraji, společnostem BKB Metal, REELGATE, 3E Projekt, Kajot, RT Torax, Kasch – interiér, Hostinec U Feldů, Atrium Reality, JPP Development Group, MOBAL a Chacharova Pizza. Bez jejich podpory bychom takto kvalitní turnaj uspořádat nedokázali. Ale ne jen sponzorům patří velké díky. Díky patří i všem organizátorů a pořadatelům z řad rodičů našich nejmenších fotbalistů, kteří se velmi aktivně podíleli již na přípravě a poté i na samotném konání turnaje. DĚKUJEME!

Děti nám ukázaly, že je baví a že chtějí sportovat a když se jim pro to vytvoří podmínky, tak si na tablet nebo počítač celý den ani nevzpomenou. A to je ten důvod, proč to vlastně všechno děláme. Úsměvy dětí v průběhu i po konci takovéhoto dopoledne jsou pro nás organizátory tou největší odměnou.

Tou největší odměnou je pak spokojenost všech zúčastněných. Trenér Pustkovce pan Broulík nám následně napsal „Bylo to super sobotní dopoledne. Výborná organizace, kluci nadšení, rodiče nadšení, co si více přát.“, další zpráva přišla ze Staré Bělé od trenéra pana Svitáka „Díky za skvěle zorganizovaný turnaj. Budeme se těšit i v roce následujícím.“

4. ročník turnaje je stále jen začátkem, věříme, že dlouhodobé tradice. Již nyní mají pořadatelé nápady pro příští 5. ročník a opět se pokusí turnaj zase o něco povýšit a pokusí se  na turnaj pozvat více týmů z Polska i ze Slovenska. Pochvalné ohlasy po turnaji jsou tím pravým hnacím motorem do dalších let.

Konečné pořadí turnaje:

Kategorie U12: 1. TJ Klimkovice „bílí“, 2. TJ Olbramice/Zbyslavice, 3. TJ Klimkovice „modří“, TJ Slavoj Rychvald, ŠSK Bílovec U10, FK Stará Bělá

Kategorie U9: 1. 1.FC Poruba „A“, 2. TJ Klimkovice, 3. 1.FC Poruba „B“, 4. FK Bospor Bohumín, ŠSK Bílovec, MFK Vítkovice

Kategorie U7: 1. TJ Sokol Pustkovec, 2. ŠSK Bílovec, 3. TJ Klimkovice „žlutí“, 4. 1.FC Poruba, 5. TJ Klimkovice „červení“, 6. AMS Masters Gorzyce

Nejlepší hráči turnaje: Jan Ondra, Jan Matuška a Jonáš Pacult (Klimkovice), Petr Vajda a Tobiáš Berger (Bílovec), Martin Aredondo a Matěj Míček (Poruba), Andre Bárta (Olbramice), Jan Chrastina (Rychvald), Kim Hoang (Stará Bělá), Daniel Grobelný (Bohumín), Roman Fischer (Vítkovice).

Fotografie naleznete zde: https://tjklimkovice.rajce.idnes.cz/2019_Klimkovacek