Jdi na obsah Jdi na menu
 


KLIMKOVÁČEK 2022, memoriál Stáni Homoly

23. 5. 2022

 

KLIMKOVÁČEK 2022, memoriál STÁNI HOMOLY

V sobotu 21.5.2022 se, po dvouleté kovidové pauze, na fotbalovém hřišti v Klimkovicích uskutečnil 5. ročník fotbalového turnaje přípravek Klimkováček. Letos poprvé taky jako memoriál Stáni Homoly, člověka, který nás letos opustil a pro Klimkovický fotbal, zejména pak pro mládež vykonal za svůj život neskutečně mnoho práce. Tímto turnajem si ho tak budeme každoročně připomínat a vzpomínat na něj.

img-20220522-wa0048.jpg

V noci se nad Klimkovicemi přehnala bouřka, ale již od brzkých ranních hodin bylo jasné, že počasí nám bude k fotbalovému turnaji nakloněno. Než to ovšem všechno začalo, bylo za přípravou spousty dobrovolnických hodin práce a příprav, za což patří všem trenérům mládeže, rodičům a dalším členům našeho spolku velké poděkování. Turnaj začínal v půl deváté, ale již o hodinu dříve se začali sjíždět první hráči z celkových 13 týmů, což představovalo přibližně 130 dětí. Hřiště bylo dokonale připraveno, travička krásně střižená. Pro mladší kategorii byly také připraveny letos poprvé, na zkoušku a musíme říct, že vydařenou, taky dvě „minifotbalarény“, což jsou hřiště s mantinely. Stánky s občerstvením a usměvavá obsluha byly na svém místě, ocenění pro všechny hráče také a tak mohlo vše začít.

V 8:30 hod. tedy vypukly ty správné fotbalové boje na celkem čtyřech hřištích. Turnaj se hrál ve dvou kategoriích. Fotbalově nazývaná kategorie U7, tedy dětí do 7 let, hrála na menších hřištích s mantinely, systémem každý s každým, utkání na 1x 15 minut a v turnaji bylo 7 týmů. A starší kategorie U9, děti do 9 let, ta už hrála na větších hřištích, také každý s každým, utkání 1x 20 minut a v turnaji se 6 týmy. K vidění byly opravdu dramatické a fotbalové souboje plné nadšení ze hry, radosti i zklamání, ale hlavně velké spokojenosti. Hlediště bylo plné rodičů, kteří vytvářeli opravdovou fotbalovou atmosféru a jakoby soutěžili, který rodičovský tábor dokáže být při fandění nejhlučnější. Prostě se všichni dokonale bavili.

img-20220522-wa0018.jpg

Po 12 hodině byly fotbalové klání dokončeny a zbývalo vyhlásit výsledky. V těchto kategoriích ovšem nejsou výsledky až zase tak to nejdůležitější. Vítězem turnaje se tak stal každý ze zúčastněných hráčů, všem na konci visela na krku zlatá medaile a úsměv na tváři vykouzlily i dárečky a sladkosti věnované od hlavních partnerů turnaje což byl Moravskoslezský kraj a Město Klimkovice – DĚKUJEME.

Už nyní se všichni těšíme na příští, tedy 6. ročník tohoto turnaje věříme v jeho dlouhodobou tradici. Pokud někoho zajímají veškeré podrobnosti k turnaji, jako výsledky, fotografie, videa, články atd., vše včetně historie od 1. ročníku naleznete na internetových stránkách pod tímto odkazem: https://www.tjklimkovice.cz/clanky/klimkovacek--memorial-stani-homoly/5.-rocnik-klimkovacek-2022/ 

img-20220522-wa0034.jpg