Jdi na obsah Jdi na menu
 


KLIMKOVICE POTVRDILY SVOU SUVERENITU I NA KONEC PODZIMU

18. 11. 2016

tabule.jpg

DENÍK Městský Přebor Ostrava - muži

17.11.2016 TJ Klimkovice - Sokol Hošťálkovice 5:1 (3:1)
Branky: 16. Konečný z pen., 26., 40. a 52. Švábík, 47. Ambros - 44. Cigan z pen.

Sestava Klimkovic: Bača - Bednář, Cviertna, Drábek, Klemiš - Lubojacký, Knopp, Ambros, Šoltys - Švábík, Konečný. Na střídání: Vítězslav Komár, Teichmann, Zbořil, Gazda, Sikora. Trenér: Václav Prašivka.

Sestava Hošťálkovic: Strakoš - Cigan, Sýkora, Jarmil Komár, Tsiligkaridis - Martykán, Schvarz, Vojtuš, Baránek - Antonín, Martínek. Na střídání: Chobot, Posmyk, Zátopek, Adamec, Vaněk. Trenér: Marcel Tarkota.

Fotbalisté Klimkovic jsou dál k nezastavení. V dohrávce 12. kola Deník městského přeboru porazili Hošťálkovice 5:1 a na čele soutěže nyní mají na druhý Slavoj Rychvald náskok deseti bodů.

Domácí byli v závěrečném utkání podzimu lepší od samého začátku. Švábík sice ve svých prvních dvou vyložených šancích selhal, ovšem po čtvrthodině hry nešťastně fauloval v pokutovém území Tsiligkaridis Cviertnu a z nařízené penalty poslal Klimkovice do vedení Konečný.

"Kluky jsem nabádal nastoupit na sto procent od první minuty, což se povedlo. Vstřelili jsme rychlé branky, a k tomu spálili dvě tutovky, které mohly zápas rozhodnout ještě v prvním poločase. Mohlo to být 4:0 a nikdo by nic neřešil," řekl kouč Klimkovic Václav Prašivka.

Jeho svěřenci zásluhou Jana Švábíka skórovali ještě do přestávky dvakrát, a i když hostující Petr Cigan minutu před odchodem do šaten snížil, Klimkovice nenechaly nic náhodě. Hned po obrátce navýšil náskok lídra tabulky Ambros a vzápětí Švábík dokonal hattrick.

"I do druhého poločasu jsme chtěli do soupeře vletět, což se zase perfektně povedlo, dali jsme dva góly a tím rozhodli celý zápas," oddechl si Prašivka.

Lodivod Hošťálkovic Marcel Tarkota přiznal, že vítězství Klimkovic bylo zasloužené. "Co chcete hodnotit po výsledku 1:5? Nejsem spokojen, protože když mi nepřijde ani jeden gólman a chytat musí hráč, tak je to těžké. Klimkovice ukázaly svou kvalitu, byly bělavější, šikovnější, jejich hráči věděli o sobě a vyhrály zaslouženě," prohlásil Tarkota, jehož tým přezimuje se ziskem 23 bodů na sedmém místě tabulky.

Zdroj: http://moravskoslezsky.denik.cz/fotbal_region/klimkovice-potvrdily-svou-suverenitu-i-na-zaver-podzimu-20161117.html

Foto: http://moravskoslezsky.denik.cz/galerie/klimkovice-hostalkovice.html?mm=7357940