Jdi na obsah Jdi na menu
 


MICHAL MOHELNÍK: "Tým je nadstandardní"

images.jpeg

Těsně před začátkem letošní sezóny se podařilo dokončit přestup devětadvacetiletého ofenzivně laděného Michala Mohelníka z TJ Sokol Hrabová a nyní vám ho představíme trochu blíže.

Michale, vítej v Klimkovicích. Tvůj příchod se doslova upekl na poslední chvíli, pár hodin před startem soutěže, proto mohl by ses fanouškům představit blíže, kdy jsi začal s fotbalem, kterými kluby jsi prošel a jaké jsou největší úspěchy ve tvé kariéře? 

Začal jsem s fotbalem v 8 letech za FC Vítkovice. Poslední 3 roky v žácích jsem strávil v FC NH Ostrava. V dorostu jsem odešel do TJ Sokol Hrabová a poslední rok jsem si zahrál v FC Odra Petřkovice. Za muže jsem začal hrát v 16 letech v Hrabové, kde jsem se vrátil po ukončení dorostu. Ve 22 letech jsem přešel do FC Heřmanice, kde jsme další sezónu postoupili do Krajského přeboru. Tuto sezónu jsme taky hráli pohár proti prvoligovému FC Slovácko, což byl asi největší úspěch v kariéře. Ve 26 letech jsem se vrátil zpátky do Hrabové, kde jsem byl až doteď. 

Jak se seběhl tvůj přesun do Klimkovic a proč ses rozhodl právě pro Klimkovice? 

Přesun byl trochu složitější, protože v Hrabové mě brali jako klíčového hráče, ale nakonec to dobře dopadlo. Pro Klimkovice jsem se rozhodl, protože to trénuje kamarád, se kterým jsme hráli ve Vítkovicích. Důvodem bylo i dobré zázemí a možnost postoupit další rok o třídu výš.

Jaké jsou tvé první dojmy z kabiny a z týmu?

V kabině je dobrá atmosféra. Tréninky mají dobrou úroveň a chodí hodně hráčů. Tým je podle mě nadstandartní na 1.B třídu.

Co očekáváš od svého působení v Klimkovicích a jaké jsou tvé fotbalové i nefotbalové cíle do budoucna?

V letošní sezóně doufám, že postoupíme do 1.A třídy. Můj osobní cíl je teď stavba RD, kterou bych rád začal příští rok.

Úvodní utkání v Šilheřovicích jsme herně i výsledkově zvládli, jak jsi viděl zápas ze svého pohledu a jak se ti hrálo?

V prvním poločase jsme hráli dobrý fotbal, což myslím že rozhodlo zápas. Začátek druhého poločasu jsme trochu polevili, ale postupně jsme se zase začali dostávat do hry. Hrálo se mi dobře. Naštěstí jsem stihl před soutěží dvě přátelské utkání, které mi pomohly se s klukama trochu sehrát.

V sobotu jsme měli odehrát utkání proti Bohuslavicím, ale soupeř nedorazil pro malý počet hráčů, už jsi někdy něco podobného zažil? A byla to podle tebe pro nás komplikace?

Ještě jsem to nezažil. Komplikace by pro nás byla si myslím, kdyby se zápas odložil na některý den v pracovním týdnu.

V čem jsou podle tebe tvé největší přednosti a na čem naopak bys měl ještě zapracovat? 

Přednosti rychlost a vytrvalost. Zlepšil bych bránění, které mi dělalo vždycky problém, protože jsem spíš útočný hráč.

Prozraď fanouškům, jak trávíš svůj volný čas, když jej netrávíš na fotbale?

Zahrada, turistika, kolo, cestování, badminton, in-line

Děkujeme za rozhovor, pevně věříme, že se v našem týmu bude Michalovi dařit a zažije hodně fotbalové i mimofotbalové radosti.