Jdi na obsah Jdi na menu
 


MICHÁLKOVICE NÁS POTRÁPILY

22. 5. 2017

img_20170520_173037.jpg

DENÍK Městský Přebor Ostrava - MUŽI
20.5.2017 TJ Klimkovice - FC Slávie Michálkovice (0:0) 2:1
Branky: 46. Šoltys, 75. Woznica - 55. Botoš
Sestava Klimkovic: Bača - Bednář, Šablatura, Knopp, Klemiš - Woznica, Ambros, Šoltys, Lubojacký, Konečný - Švábík, střídali: Gazda, Drábek, Teichmann, Cviertna, Zbořil, Koval, Sikora, trenéři Prašivka V., Woznica J. a Bilík R.

Ostatní středeční výsledky:  Koblov - Rychvald 1:3, Slovan - Vřesina "B" 10:4, Kr.Pole - Hrušov 1:3, Muglinov - Třebovice 1:2, Pustkovec - Hlubina "B" 4:6, Polanka "B" - Hošťálkovice 6:4

Aktuální tabulka soutěže ZDE

V sobotu se na Klimkovickém hřišti odehrálo pořádné drama. Proti domácímu týmu Klimkovic se postavil velmi dobře fyzicky i takticky vyspělý soupeř z Michálkovic. Do konce soutěže zbývaly už je 4 kola a na domácích se asi z části projevila nervozita z blížícího se naplnění cíle sezóny a matematicky i papírově povinného vítězství na domácí půdě. To se nakonec povedlo, ale byly to nervy až do poslední minuty.

První poločas začal podle očekávání úvodním tlakem Klimkovic. Domácí drželi převážně míč na svých kopačkách, ale do vážnější příležitosti se moc nedostávali. Soupeře ohrožovaly centry ze strany a standardní situace, se kterými si ale až na pár vyjímek v klidu poradil. V 8. minutě po jednom z takovýchto centrů měl blízko ke gólu Anestis Ambros, ale brankář ho vychytal. Od 10. minuty se hra začala vyrovnávat a soupeř z Michálkovic se čím dál častěji osměloval k nebezpečným protiútokům. Naštěstí žádná z jeho akcí neohrozila Michala Baču v bráně. Michálkovičtí útočníci byli ovšem pro Klimkovickou obranu velkým varováním a hráči tak museli být pořád na pozoru. Jinak se první poločas odehrával převážně ve středu hřiště. Klimkovice hrozily nejčastěji ze standardních situací a Michálkovice z rychlých protiútoků. Bohužel pro domácí se neujaly náznaky šancí Honzy Woznici ani Marka Lubojackého a tak se šlo do kabin za nerozhodného stavu 0:0.

V kabině Klimkovic musel být o přestávce pořádný "vítr" a hned v první minutě druhé poločasu (46. minuta) se ujal jeden z mnoha centrů. Na pravé straně se dostal k míči Karel Konečný a přesným centrem našel neobsazeného Kubu Šoltyse, který se hlavou nemýlil - 1:0. V tu chvíli to vypadalo velmi nadějně a asi i domácí hráči se tímto vedením uspokojili, protože ihned po inkasovaném gólu převzaly otěže zápasu do svých rukou Michálkovice. První jejich šance se ještě neujala, ale v 55. minutě už bylo vyrovnáno. Po standardní situaci a přetaženém centru z pravé strany zůstal na zadní tyči neobsazen Michálkovický útočník Kašpárek, který hlavou ještě vylepšil pozici pro nabíhajícího Botoše a ten nedal Michalovi Bačovi v brance žádnou šanci - 1:1. To byl pro domácí šok, ze kterého se chvíli vzpamatovávali a málem, že neprohrávali. Od 60. minuty ovšem začali domácí soupeře přehrávat a dostávali se postupně do šancí. V 63. minutě se probojoval do vápna Honza Švabík, ale v pozici kdy už byl sám před brankářem, nedokázal míč poslat kolem něj do brány. O pět minut později se v pozici sami před brankářem ocitli dokonce tři Klimkovičtí hráči, ale dezorientovaný Marek Lubojacký místo zpracování míče volil zakončení hlavou se kterým si brankář bez problému poradil. O dalších pár minut později se probíjel do vápna opět Marek Lubojacký, ale jeho přihrávka nenašla před odkrytou brankou nikoho. V 72. minutě mohl rozhodčí odpískat penaltu po jasném stažení Honzy Woznici, píšťalka však zůstala němá. A tak si to Honza Woznica vynahradil v 75. minutě. Na pravé straně kombinovali Karle Konečný a Jarda Bednář, který posla vysoký centr do vápna, hostující brankář nejistě vyběhl a Honza Woznica z těžké pozice trefil halfvolejem míč přesně - 2:1. Do konce utkání zbývala čtvrt hodina a naši hráči museli být před velmi dobře hrajícím soupeřem stále na pozoru. Závěr si však už "zkušeně" pohlídali a po závěrečném hvizdu rozhodčího tak mohli společně s diváky vykřiknout radostí. Domácí body jsou s blížícím se koncem soutěže povinné a ztráta by mohla bolet. Vítězství po takto vybojovaném utkání by naopak mohlo kluky nakopnout do posledních tří zápasů soutěže. K definitivě prvního místa z nich zbývá uhrát 4 body (1 výhra a 1 remíza), tak doufejme, že už příští sobotu v Hrušově budeme zase o krůček blíže k postupu.