Jdi na obsah Jdi na menu
 


MUŽI DALŠÍ KROK ZVLÁDLI

9. 5. 2017


Gól Petra Zbořila z 89. minuty utkání.

DENÍK Městský Přebor Ostrava - MUŽI
6.5.2017 TJ Klimkovice - TJ Sokol Krásné Pole (1:0) 4:1
Branky: 13. a 51. Lubojacký, 61. Woznica, 89. Zbořil - 65. Jurášek
Sestava Klimkovic: Bača - Bednář, Drábek, Knopp, Klemiš - Woznica, Cviertna - Konečný, Švábík, Lubojacký - Šoltys, střídali: Ambros, Zbořil, Gazda, Sikora, trenéři Prašivka V., Woznica J. a Bilík R.

Ostatní výsledky kola: Muglinov - Hrušov 1:2, Polanka "B" - Vřesina "B" 5:2, Slovan - Hlubina "B" 0:0, Pustkovec - Michálkovice 2:5, Hošťálkovice - Rychvald 5:1, Koblov - Třebovice odloženo.

Aktuální tabulka soutěže ZDE

V sobotu, za slunečného počasí, nastoupili naši muži k souboji proti Krásnému Poli. Pro utkání byli motivováni, protože chtěli odčinit minulé domácí zaváhání s Pustkovcem.

Hned ve třetí minutě mohli ale prohrávat. Po zaváhání stoperské dvojice se do šance dostal hostující Jurášek, ale jeho střelu Michal Bača vyrazil. Ve 13. minutě ovšem udeřilo z první vážnější šance na druhé straně. Michael Klemiš poslal z levé strany centr přímo na hlavu nabíhajícího Marka Lubojackého, který poslal míč k tyči - 1:0. V sedmnácté minutě přišel okamžik, který hosty zbytečně ovlivnil po zbytek zápasu. Ve vápně Klimkovic došlo k souboji hostujícího Seidler s Adama Cviertnou, po kterém útočník Krásného Pole upadl,  sudí Štorek ale penaltu k velké nevoli hostů neodpískal. Od té doby se začali hráči Krasného Pole soustředit spíše na neustále diskuze s rozhodčím, které je později stály celý zápas. O chvíli později se do dobré příležitosti dostal Marek Lubojacký, ale jeho střelu brankář vytáhl na roh. Ve třicáté první minutě viděl za kritiku rozhodčího žlutou kartu hostující Jan Chobot, a protože byla druhá, viděl zároveň kartu červenou a musel pod sprchy. I v deseti se hráči Kr. Pole snažili s výsledkem něco udělat, ale do zakončení se nedostali, stejně jako domácí. Za zmínku stojí snad jen střely Dana Knoppa a Honzy Švábíka z dálky, které šly ale mimo bránu.

Do druhého poločasu vstoupili Klimkovičtí aktivněji a hned ve čtyřicáté sedmé minutě postupoval po pasu střídajícího Anestise Ambrose z levé strany na bránu Honza Woznica. Ten se snažil překvapit brankáře střelou na přední tyč, ale kop mu vůbec nevyšel a zamířil vedle. O čtyři minuty později, v 51. minutě, prakticky z totožného místa postupoval na bránu Marek Lubojacký, který však zvolil zakončení na vzdálenější tyč a byl úspěšnější - 2:0. O chvíli později se k hlavičce po rohovém kopu dostal Jarda Bednář, ale hlavou mířil těsně nad. V 61. minutě domácí pěkně zakombinovali na pravé straně, Karel Konečný poslal do šestnáctky přízemní centr, který na zadní tyči uklidil pod břevno Honza Woznica - 3:0. Třígólové vedení hráčům dlouho ale nevydrželo. Hostující Richard Jurášek postupoval na obranu Klimkovic sice osamocený, ale jeho střelu tečoval bránící hráč tak nešťastně, že míč skončil přesně u tyče Michala Bači - 3:1. V sedmdesáté první minutě bylo definitivně po zápase. Druhou žlutou kartu, opět za řeči s rozhodčím, viděl hostující kapitán Dominik Oleš a hosté dohrávali v devíti. V tomto počtu už se na nic nezmohli. Klimkovičtí zase začali pálit jednu šanci za druhou. Anestis Ambros tvrdou střelou trefil břevno, odražený míč poslal hlavou na bránu Honza Woznica, hostující brankář tygřím skokem míč vytáhl mimo tyče. Gólem neskončil ani střela Karla Konečného, průnik Kuby Šoltyse, hlavička Anestise Ambrose ani pokus Honzy Woznici z bezprostřední blízkosti. Když už to vypadalo, že utkání skončí 3:1, v 89. minutě obešel Honza Švábík dva hráče, naservíroval míč před prázdnou bránu Petrovi Zbořilovi a ten upravil na konečných 4:1.

"Další těžké utkání. Čím víc se blíží konec, tím víc je pro nás soupeř těžší bez ohledu na jeho postavení v tabulce. Ani dnes nebyla hra úplně taková na kterou byli diváci zvyklí na podzim, důležité však pro nás jsou tři body a věřím, že úplně nespokojeni neodcházeli. Krásné Pole dnes nehrálo vůbec špatně, bohužel po sporném momentu ve vápně, kdy se dožadovali odpískání penalty, která podle mě nebyla, se začali spíše soustředit na výkon rozhodčího než sami na sebe a to je stálo celý zápas, který si tím sami prohráli. V tomhle směru zaslouží náš tým pochvalu, že se nikdo nenechal tímto chováním strhnout.", hodnotil po utkání hrající asistent trenéra Jan Woznica.

Pokřik v šatně po utkání: