Jdi na obsah Jdi na menu
 


MUŽI POCÍTILI PRVNÍ PORÁŽKU

11. 9. 2017

CANIS 1.B třída sk.B (krajská soutěž) - muži

Sobota 9.9.2017 TJ Klimkovice - TJ Velká Polom (0:1) 1:2
Branka: 74. Čavoj - 20. Stadtherr, 60. Mučka
Sestava Klimkovic: Bača - Knopp (68. Chobot), Bednář, Šot, Klemiš - Komár V. – Lubojacký, Švec, Ambros, Vostárek (69. Teichmann) – Čavoj, trenér Jan Woznica

Ostatní výsledky soutěže: Petřvlad - Darkovice 4:1, O.-Jih - Bohuslavice 2:4, Dolní Lhota - Kozmice 2:3, Vřesina - Strahovice 1:1, Hať - Chuchelná 0:0, Píšť - Šilheřovice 0:0

Tabulka soutěže: https://souteze.fotbal.cz/turnaje/table/493293b1-1c1d-4bfa-93b2-a165073cc0cb

Tradiční Klimkovický jarmark doprovázelo v sobotu i fotbalové utkání mužů Klimkovice - Velká Polom. A jak už to bývá na jarmark zvykem, přišlo na utkání i více fanoušků než obvykle. Počasí bylo ideální, fotbalové, trávniček krásně zelený, nálada v hledišti výborná, hra na hřišti kvalitní. Chybělo jen jediné, a to více gólů v soupeřově síti.

Do utkání jsme vstoupili aktivně. Už ve čtvrté minutě se na útočný výlet vydal Dan Knopp, který přesným centrem našel hlavu Marka Lubojackého, který však mířil těsně vedle. V osmé minutě měl úvodní gól na noze Anestis Ambros, ale jeho střelu hostující brankář nohou vyrazil. O čtyři minuty později vykouzlil Rosťa Švec nádhernou uličku na nabíhajícího Davida Vostarka, ten postupoval sám na brankáře Kozelského, který jej však vychytal. Akce však neskončila, vyřazeny míč dostihl Marek Lubojacký, zpětnou přihrávkou našel opět Davida, ten však těsně mířil nad. Za dvě minuty, se ve vápně kličkami zbavil obránců Rosťa Švec, ale jeho první střelu vyrazil brankář a dorážku, mířící do odkryté brány, těsně před čarou zblokoval hostující obránce. Ve dvacáté minutě tak přišla studená sprcha na druhé straně. Naši hráči nedokázali odehrát míč z blízkosti šestnáctky, který se tak dostal k hostujícímu Stadtherrovi. Ten se otočil okolo Dana Knoppa, vystřelil ke vzdálenější tyči, od které se míč odrazil do sítě - 0:1. Naši hráči i po brance byli aktivní, pozorně bránící hosté je ale do šance moc nepouštěli, naopak sami čekali na případný brejk. Ve třicáté třetí minutě vyrobil ve středu hřiště hrubku Anestis Ambros, hosté se vrhli do protiútoku, střelu Sztefka z dobré pozice však Michal Bača zneškodnil. Ve čtyřicáté třetí minutě už domácí fanoušci zvedali ruce, když se po krásném uvolnění Marka Lubojackého dostal do velké šance Filip Čavoj, žel bohu mířil opět pouze do hostujícího brankáře, který předvedl parádní zákrok. Poločas tak skončil 0:1 v naš neprospěch.

Úvod druhé půle moc zajímavých okamžiku nepřinesl. To se změnilo až v šedesáté minutě, bohužel ma svědomí to měli hosté. Střídající Cihlář až příliš lehce prošel přes dva naše hráče do šestnáctky, kde se míč dostal kr kapitánu Mučkovi a ten nezaváhal - 0:2. Po této brance jsme vše vsadili na ofenzívu se třemi útočníky. To byla voda na hostující mlýn, kdy v průběhu pěti minut mohli hned třikrát z brejku utkání definitivně rozhodnout, v ani jednom případě si však na Michala Baču nepřišli. V sedmdesáté čtvrté minutě propadl dlouhý aut až k Filipu Čavojovi, který tentokrát tváří v tvář golmanovi nezaváhal - 1:2. Hned za dvě minuty střela Marka Lubojackého šla jen těsně vedle a stejně dopadl i pokus Rosti Švece. V osmdesáté šesté minutě měl vyrovnání na hlavě Jarda Bednář, bohužel míč se mu, po rohovém kopu, svezl po čele a skončil vedle. V závěrečných minutách jsme hosty zavřeli na pětadvaceti metrech, bohužel míč se nám do sítě nepodařilo dostat a tak si i přes sympatický výkon připisujeme první porážku.

Utkání hodnotil trenér Klimkovic Jan Woznica: "Tohle je přesně utkání, které se špatně hodnotí. S výsledkem jsme samozřejmě nespokojení, protože chceme vyhrát každé utkání a hlavně tady doma, ale až na patnáct minut ve druhém poločase, kdy už jsme hráli vabank a soupeř mohl definitivně rozhodnout, jsem byl s výkonem spokojený a hráčům jsem za něj taky poděkoval. Bohužel pro nás měla Polom v bráně výborného Kozelského a my byli dvakrát nedůrázní, čehož hosté využili. To je prostě fotbal, hraje se na góly a my jich dali méně, z tohoto pohledu hosté vyhráli zaslouženě. Nicméně neklesáme na mysli, herně to bylo v pořádku a věřím, že když ve Strahovicích budeme v zakončení důraznější a hladovější po gólu, budeme úspěšní."

Utkání hodnotil trenér Velké Polomi Josef Bartoš: "Hráli jsme jednoznačně na brejky, na které máme typy hráčů. Domácí byli asi trošku lepším týmem, více drželi míč. Nás neskutečnými zákroky podržel brankář Kozelský, který chytil tři čisté góly. Celý tým pracoval velmi dobře v obranné fázi. Spravedlivá by asi byla remíza, protože Klimkovice na konci měli opravdu velký tlak."