Jdi na obsah Jdi na menu
 


MUŽI POTŘETÍ V ŘADĚ VÍTĚZÍ 2:1

16. 10. 2017

CANIS 1.B třída sk.B (krajská soutěž) - muži

Sobota 14.10.2017 TJ Klimkovice - TJ Slavia Píšť (0:1) 2:1
Branky: 63. Vostárek, 67. Strnka – 29. Liška
Sestava Klimkovic: Sikora – Krpelík, Bednář, Šot, Teichmann – Komár – Konečný (82. Bajgar), Švec (37. Ambros), Chobot (60. Strnka), Vostárek (84. Drábek) – Lubojacký (56. Klemiš), trenér Jan Woznica.

Ostatní výsledky soutěže: V.Polom - O.-Jih 1:3, Chuchelná - Bohuslavice 4:1, Strahovice - Petřvald 3:0, Hať - D.Lhota 3:1, Šilheřovice - Vřesina 0:5, Kozmice - Darkovice 2:2

Tabulka soutěže: https://souteze.fotbal.cz/turnaje/table/493293b1-1c1d-4bfa-93b2-a165073cc0cb

V sobotu naši muži zakončili sérii tří zápasů proti celkům ze spodní části tabulky, soupeřem jim byla dvanáctá Píšť a utkání do třetice skončilo vítězstvím opět 2:1. Píšť měla po osmi odehraných zápasech na svém kontě pouze pět bodů, ale všechny získala s celky z horních pater tabulky, takže rozhodně budila respekt a bylo jasné, že se nebude jednat o snadné utkání. Naši muži si naopak chtěli připsat třetí výhru v řadě a přiblížit se k vedoucím týmům v tabulce, což se jim nakonec po boji podařilo. Do utkání jsme nastupovali se třemi změnami v sestavě. Po nemoci se na místo stopera vrátil Vláďa Šot, na levý kraj obrany nastoupil Jirka Teichmann, ale hlavní změna se udála v bráně, kde nastoupil poprvé v 1.B třídě Vojta Sikora. Michal Bača si totiž na čtvrtečním tréninku poranil křížové vazy a podzim pro něj skončil.

Úvodní čtvrthodina nic moc zajímavého nepřinesla. Naši hráči drželi míč převážně na svých kopačkách, ale přes dobře pracující obranu hostů se prosazovali hodně složitě. První vážnější příležitost tak přišla až ve dvacáté druhé minutě. Šot pěkným křižným balónem našel Konečného, ten se se štěstím zbavil obránce a přesným centrem našel ve vápně Rosťu Švece, který ale bohužel z prostoru penalty přestřelil. O sedm minut později byla k vidění hodně kuriózní situace se špatným koncem pro domácí. Hostující útočník po souboji s naším obráncem ve vápně upadl a hosté se vehementně dožadovali penalty. Tu hlavní rozhodčí nenařídil, nicméně naši hráči v čele s brankářem Sikorou, kteří měli v té době míč už ve své moci, přestali hrát, jakoby čekali, že se penalta pískat bude. Toho využil hostující Liška a doslova si došel pro míč a poslal jej jednoduše do brány – 0:1. To byl velký šok, protože hosté do té doby bránu neohrozili a z ničeho nic vedli. Naši hráči byli jako opaření a nic se jim nevedlo. Navíc ve třicáté sedmé minutě musel ze hry odstoupit pro natažený sval Rosťa Švec, místo kterého nastoupil Anestis Ambros. Ve čtyřicáté minutě to zkusil, po navedení míče na střed, Vostárek, ale jeho střela postrádala přesnost i razanci. A když za další dvě minuty, na střílenou přihrávku Šota nedosáhl Konečný, šli jsme do kabin s jednogólovým mankem.

Do druhého poločasu nastoupili klimkovičtí se zvýšenou aktivitou a v padesáté druhé minutě, po zaseknutí a zablokované střele Konečného, dostal ke střele Vostárek, ale jeho střelu, těsně před brankovou čárou vyhlavičkoval jeden z hostujících hráčů na roh. Poté přišla čtyřminutovka kdy pro zranění museli střídat další dva naši hráči. Nejprve v padesáté šesté minutě Lubojacký, kvůli poranění v obličeji a v šedesáté minutě Chobot, pro problémy s kolenem. V šedesáté třetí minutě se konečně dočkali i naši fanoušci. Šot pěkným křížným pasem našel Konečného, ten se zasekávačkou zbavil obránce a poslal míč proti noze Vostárkou, který ránou k tyči překonal Chvěju – 1:1. Hráči vycítili šanci na obrat a za čtyři minuty se tak stalo. Z pravé strany rozehrával standardní situaci Vostárek, ten poslal do vápna ostrý míč, který před Chvějou tečoval střídající dorostenec Strnka a míč se zatřepal v síti – 2:1. Klimkovičtí se nadále snažili hrát aktivně a hosté se do šancí vůbec nedostávali. Vedení jsme mohli ještě navýšit po střele Vostárka a hlavičce Bednáře, ale nepovedlo se. V osmdesáté osmé minutě ještě z pětadvaceti metrů nepříjemně vypálil hostující hráč, ale jeho střelu ukryl v rukavicích Vojta Sikora a naši hráči tak mohli slavit třetí výhru v řadě. A vzhledem k ostatním výsledkům to také znamenal posun na třetí místo v tabulce.

Hodnocení trenéra Jana Woznici: "Další těžký zápas s týmem z dolní poloviny tabulky, který jsme si v prvním poločase udělali ještě mnohem těžší. Přestože jsme měli informace, že se jedná o fotbalové mužstvo, přijela k nám Píšť hrát z bloku a čekala, co vymyslíme. No, a my nevymysleli první půli vůbec nic a ještě jsme hostům neuvěřitelně nabídli vedení. Vše, co jsme přes týden cvičili a na co se chystali, tak nic z toho tam nebylo. V poločase jsme si tak důrazně řekli, co a jak chceme hrát a neustále si připomínali, že jsme dost silní na to, abychom zápas otočili. Myslím, že od padesáté páté minuty hrálo na hřišti jen naše mužstvo a proto jsme zaslouženě výsledek otočili. Konečně jsme k bojovnosti přidali i trochu odvahy hrát s balónem a kombinovat. Samozřejmě mezer tam ještě bylo hodně, ale s tímto pojetím hry jsem byl spokojený, stejně jako s tím, že se nám pomalinku daří zabudovávat další mladé hráče do kádru a postupně je zapojovat do hry."