Jdi na obsah Jdi na menu
 


MUŽI UTRPĚLI NEJTĚSNĚJŠÍ VÍTĚZSTVÍ

17. 10. 2016

DENÍK Městský Přebor Ostrava - muži

15.10.2016 TJ Sokol Krásné Pole - TJ Klimkovice (0:1) 0:1

Branky: 39. Šoltys

Sestava Klimkovic: Bača - Knopp, Cviertna, Drábek, Teichmann -  Woznica, Ambros, Šoltys, Konečný - Lubojacký, Klemiš střídali: Bednář, Tomášek Jos., Sikora, trenéři Prašivka V. ml. a Bilík R.

TABULKA a OSTATNÍ VÝSLEDKY - muži

V dalším kole jsme zajížděli na půdu posledního týmu tabulky, do Krásného Pole. Trenéři už v průběhu týdne upozorňovali tým, že jej čeká velmi těžké utkání, bez ohledu na to, jak si stojí oba týmy v tabulce a měli pravdu. Tentokrát při nás stálo štěstí. Domácí vstoupili do utkání bez jakéhokoliv ostychu a už ve třetí minutě hrající trenér a kapitán Dominik Oleš zahrával zhruba ze čtyřiceti metrů standardní situaci, která k překvapení všech a hlavně Michala Bači skončila na břevně klimkovické brány. Prvních patnáct minut se naši hráči vůbec nemohli dostat do hry a hrozili převážně domácí. Až poté se i hosté začali dostávat do šancí, a to do vyložených. Bohužel do role hlavního spalovače se pasoval Michael Klemiš. Ten se nejprve po spolupráci s Kubou Šoltysem řítil sám na gólmana, bohužel míč poslal pouze do něj. O pár chvil později po centru Karla Konečného zakončoval úplně sám na zadní tyči, ale přestřelil. A do třetice, po rychlé akci a centru Jana Woznicy, sám před brankářem poslal hlavou míč trestuhodně vedle. Klimkovičtí se i nadále dostávali do zakončení. Dvakrát to zkusil zpoza šestnáctky Kuba Šoltys a jednou Marek Lubojacký ani jeden však neuspěl a v další velké šanci, po špatně vyboxovaném míči domácím brankářem, přestřelil střídající Jarda Bednář poloodkrytou bránu. Ve 39. minutě se Klimkovice přece jen dočkaly. Domací hráči odehráli míč do autu a přestali sledovat hru. Toho využil Honza Woznica, který rychle poslal dlouhý aut do šestnáctky, Jarda Bednář odstavil domacího obránce, díky tomu se míč dostal k Jakubu Šoltysovi a ten prostřelil domácího gólmana.

Druhý poločas navázal bohužel na ten první. Velké herní i střelecké trápení Klimkovic pokračovalo. Domácí brankář špatným odkopem našel přímo Honzu Woznicu, ten míč  přihrál ještě lépe postavenému Jardovi Bednářovi, který trefil pouze pravou tyč. Jarda se poté dostal ještě do dvou šancí ani jedna se ale neujala. Domácí hráči si v průběhu druhého poločasu vytvořili dvě šance. Po rohovém kopu se míč dostal na šestnáctku k Dominiku Olešovi, který trefil naštěstí svou bombou jen břevno a pět minut před koncem po standartní situaci opět Oleš trefil hlavou míč špatně a ten skončil vedle. V závěru mohly Klimkovice výhru ještě pojistit, ale střela Michaela Klemiše skončila nad a na přihrávku Michaela Klemiše, která prošla celým malým vápnem, nedosáhl ani Jarda Bednář ani Karel Konečný. Naši muži tak i přes jednoznačně nejhorším výkonu dosavadní sezóny, ubojovali cenné tři body.