Jdi na obsah Jdi na menu
 


MUŽI ZASLOUŽENĚ ZA TŘI BODY

7. 10. 2018

img_20181006_161118.jpg

Krajská soutěž CANIS 1.B třída sk. B - muži
Sobota 6.10.2018
TJ Klimkovice - TJ Sokol Hať (2:0) 5:2
Branky: 7. a 30. Mikoláš, 62. Vaněk, 63. Moučka, 89. Švec – 47. D. Plaček, 90. Fojtík

Sestava Klimkovic: Bača – Niemczyk, Bednář (78. Chobot), Šot, Krpelík – Sáblík (84. Drábek), Mohelník – Konečný (63. Švec), Vaněk (83. Jonek), Mikoláš – Moučka (65. Gelnar), trenér Jan Woznica.

Ostatní výsledky soutěže: Řepiště - Kozmice 1:0, Velká Polom - Kr.Pole 1:2, Bohuslavice - Darkovice 3:3, V.Hoštice - Chuchelná 1:0, Šilheřovice - Ov-Jih 2:2

Tabulka soutěže: ZDE

V sobotním utkání jsme měli k dispozici konečně prakticky celý tým, chyběl pouze Borgosz, který byl jako trenér s žáčky Třince na turnaji na Slovensku, proto byl cíl jasný, získat tři body.

Hned ve druhé minutě měl velkou šanci Mikoláš, když ze strany postupoval na hostujícího brankáře Michálka, bohužel se střelou se ukvapil a brankář ji zneškodnil. Chuť si Dan spravil o pět minut později, když dostal míč mezi obránce, navedl jej do vápna a střelou na zadní tyč otevřel skóre – 1:0. Za další dvě minuty byl Mikoláš znovu v šanci, jeho tvrdou střelu brankář Hatě s velkou námahou vyrazil. O chvíli později střílel těsně vedle Moučka a ve dvacáté první minutě z přímého kopu pěkně zakroutil míč přes zeď Šot, bohužel opět těsně vedle. Ve třicáté minutě odcentroval z pravé strany Konečný na zadní tyč a Dan Mikoláš placírkou uklidil míč do sítě – 2:0. Hosté měli jedinou vážnější šanci ve 36. minutě, když střelu Machally tečoval jeden z hostujících hráčů do protipohybu Bači, který velmi dobrým zákrokem udržel míč před brankovou čárou.

Úvod druhé půle vyšel hostům jasně lépe a už po dvou minutách se s míčem až příliš lehce otočil Plaček a velmi pěknou technickou střelou z dvaadvaceti metrů vymetl pavučiny v Bačově šibenici – 2:1. Po této brance Hať výrazně ožila a patřilo jí následujících patnáct minut, kdy nás nepříjemně svírala a dostávala se do šancí. Ve dvou případech zasahoval Bača, dvakrát na poslední chvíli nebezpečnou střelu obětavě zblokovali naši obránci a jednou nás zachránila tyč. V šedesáté druhé minutě jsme se z tlaku vymanili, podnikli rychlý útok, na jehož konci byl Honza Vaněk a bylo to znovu o dvě branky – 3:1. Hosté prakticky hned po rozehrávce ztratili na naší polovině míč, následoval pas na Mikoláše, který utekl do vápna a přihrávkou před bránu našel Matěje Moučku, který uklidil míč do brány – 4:1. Hosté to sympaticky nezabalili a nadále chtěli hrát fotbal. Do zakončení se dostal aktivní Machalla po úniku z levé strany, ale těsně minul. V osmdesáté deváté minutě ztratili hosté na polovině míč a do samostatného úniku se dostali Švec s Drábkem, který prvně jmenovaný zakončil nekompromisně pod břevno – 5:1. Znovu, prakticky hned po rozehrávce, vypíchl stoperovi hostí míč Gelnar a postupoval na brankáře. Celou akci chtěl vyšperkovat přihrávkou do strany na Jonka, ale ten už měl míč v úhlu a odkrytou bránu netrefil. Poslední slovo měli přeci jen hosté, kteří se v samotném závěru prosadili hlavou po rohovém kopu, konkrétně Fojtík – 5:2. Všechny body tak i přes patnáctiminutový výpadek ve druhé půli zůstali zaslouženě doma.