Jdi na obsah Jdi na menu
 


NA ÚVOD BEZBRANKOVÁ REMÍZA Z KOZMIC

2. 4. 2018

CANIS 1.B třída sk.B (krajská soutěž) - muži

Neděle 1.4.2018 TJ Sokol Kozmice - TJ Klimkovice 0:0
Sestava Klimkovic: Bača – Knopp, Bednář, Švec, Krpelík – Chobot (13. Konečný), Borgosz, Vaněk - Rulíšek, Gelnar, Vostárek, trenér Jan Woznica.

Ostatní výsledky soutěže: Ov-Jih - Petřvald 1:2, V.Polom - Vřesina 1:2, Darkovice - D.Lhota 2:0, Šilheřovice - Hať 1:1, Bohuslavice - Píšť 3:1, Chuchelná - Strahovice 0:5

Tabulka soutěže: https://is.fotbal.cz/souteze/tabulky-souteze.aspx?req=493293b1-1c1d-4bfa-93b2-a165073cc0cb

Na apríla nastoupili naši muži k prvnímu jarnímu utkání a hned na hřišti silných Kozmic, v jejichž sestavě nechyběla ani největší zimní posila Thiago Silveira da Silva. Naše sestava pro toto utkání nebyla kompletní, už v průběhu týdne chyběli Lubojacký (nemoc), Jonek a Komár (zranění). Navíc v den zápasu, pro virózu a horečky, vypadli Sáblík a Šot. Přesto byli naši hráči odhodlaní na soupeřově půdě bodovat.

Úvod utkání se nesl z obou stran v opatrném tempu, kdy si hráči přivykali znovu na přírodní trávu a zkoušeli, co jim soupeř dovolí. Z této opatrnosti vybočily pouze dvě dalekonosné střely, ale jak náš Vaněk, tak domácí Bochňák pálili mimo tři tyče. V patnácté minutě byla k vidění první zajímavá situace, Vostárek dostal míč na levou stranu, v souboji jeden na jednoho obešel Holečka a podél koncové čáry postupoval do vápna, kde hledal někoho před bránou, jenže jeho přihrávku lapil domácí brankář. Od této chvíle byli klimkovičtí hráči o něco aktivnější a za pět minut nastala prakticky totožná situace. Borgosz našel Vostárka, ten se opět prosadil jeden na jednoho, postupoval do vápna, ale přihrávku pod sebe skryl v rukavicích znovu brankář Bortlík. Ve dvacáté třetí minutě dostal na pravou stranu míč Konečný, následně poslal do vápna centr, který byl mírně přetažený, ale Gelnar si s ním poradil dobře a z těžké pozice orazítkoval tyč. Kozmice se snažili odpovědět a po centru z pravé strany a vyboxovaném míči Bačou, pálil vedle domácí kapitán Bochňák. Ve třicáté čtvrté minutě dostal potřetí míč na stranu Vostárek, znovu se prosadil přes domácího obránce, ale i do třetice jeho přihrávka našla pouze domácího golmana. Kozmice tak mohly pět minut před koncem poločasu jít do vedení. Do otevřené obrany vnikl Gai, zpětnou přihrávkou našel na penaltě zcela volného Babušíka, ten ale naštěstí mířil do prostoru, kde stal Bača a ten míč vytáhl nad břevno. Poločas tak skončil bez branek.

Do druhé půle vtrhli naši hráči aktivně a už po dvou minutách získali na polovině míč, následovala průniková přihrávka na Vostárka, který se z hranice vápna snažil obstřelit Bortlíka, ale minul i vzdálenější tyč. O pár minut později se dostal do zajímavé šance Pavlovský, ale na poslední chvíli mu klimkovická obrana zblokovala střelu na roh a obdobná situace nastala za dalších deset minut, kdy Gai v dobré pozici udělal sice Bačovi kličku, ale střelu už mu obránce zblokoval na roh. V závěrečné dvacetiminutovce se obě mužstva snažila strhnout vítězství na svou stranu. Hrálo se už na docela náročném terénu a za vydatného větru, takže bylo jasné, že případná branka může být vítězná. Opravdu blízko k ní měl v šedesáté osmé minutě Vostárek. Po centru Konečného z levé strany, propadl míč do vápna na osamoceného Vostárka, ten ale místo zakončení na zadní tyč, volil zakončení na tyč přední, kde si místo pohlídal Bortlík a střelu vyrazil na roh. V osmdesáté minutě táhli klimkovičtí protiútok středem, následovala přihrávka na levou stranu a centr od Vostárka, bohužel Konečnému nevyšel ideálně krok a z velmi dobré pozice halfvolejem přestřelil. A tak mohlo udeřit na druhé straně, když v osmdesáté čtvrté minutě Bochňákovu střelu z dobré pozice srazili obránci Klimkovic na roh. Na něj si následně hezky naskočil Silveira, ale prudkou hlavičkou mířil jen těsně nad. V osmdesáté osmé minutě mohl rozhodující direkt domácím zasadit Konečný, ten si po centru Borgosze pěkně zpracoval míč do vápna, bohužel tváří v tvář Bortlíkovi, poslal míč pouze do něj.  A když se v poslední minutě do odraženého míče opřel Borgosz a  jeho "gólovou" střelu obětavě zablokoval domácí obránce, skončilo utkání bez branek.

Komentář trenéra Jana Woznicy: "Řekl bych, že šlo o typické první jarní utkání, kdy po dlouhé zimě jdou týmy do jara s novým elánem a i poslední může porazit prvního. My bod z Kozmic bereme. Je to bod z venku a navíc z Kozmic se moc body nevozí, bohužel jsme měli mít všechny tři a hráči to po zápase cítili úplně stejně. Po opatrném začátku z obou stran, jsme měli mírnou převahu a měli jsme tam dost zajímavých situaci, bohužel jsme vytěžili jen tyč, u dalších příležitostí chyběla lepší finální přihrávka a nakonec jsme mohli před poločasem inkasovat. Ve druhém poločase šla s přibývajícím časem a těžším terénem kvalita naši hry trochu dolů, přesto jsme měli dostatek příležitostí, strhnout utkání na svou stranu, bohužel se to nepovedlo."