Jdi na obsah Jdi na menu
 


NEČEKANÁ ZTRÁTA V MICHÁLKOVICÍCH

31. 10. 2016

DENÍK Městský Přebor Ostrava - muži

29.10.2016 FC Slávie Michálkovice - TJ Klimkovice (0:1) 2:2

Branky: 52. Slončík, 81. vlastní (Cviertna) - 45. Klemiš, 57. Šoltys

Sestava Klimkovic: Bača - Knopp, Cviertna, Drábek, Teichmann -  Woznica, Ambros, Komár V., Konečný - Šoltys, Švábík střídali: Klemiš, Lubojacký, Šablatura, Koval, Zbořil, Gazda, Sikora, trenéři Prašivka V. ml. a Bilík R.

TABULKA a OSTATNÍ VÝSLEDKY - muži

Varování z Krásného Pole nestačilo, v Michálkovicích už jsme vlastními chybami přišli zbytečně o body. V sobotu nás čekal v Michálkovicích soupeř, o kterém jsme dopředu věděli, že umí střílet branky, takže opět nebylo soupeře radno podceňovat. V úvodu zápasu byli domácí hodně aktivní a zaskočili nás svou rychlostí v brejcích. Po dvou takových rychlých protiútocích jednou nebezpečné stříleli mimo, a ve druhém případě nám dokonce vstřelili branku, ovšem z evidentního ofsajdu, takže nebyla uznána. Jinak se do šancí dostávali už jen naši hráči, ale pořád mají stejný problém a to je proměňování šancí. Ke gólu nevedly ani dva samostatné úniky, dvakrát nám chyběl půl krok, abychom dostali míč do brány, třikrát jsme v jasné pozici mířili přímo do gólmana a když už jsme jej překonali, zastoupil jej na brankové čáře obránce. Už se z toho stává téma pro psychologa. V poslední minutě prvního poločasu jsme se ale nakonec přece jen ujali vedení. Nepovedený centr Michaela Klemiše, přeskočil domácímu hráči nohu a k překvapení i samotného střelce skončil v bráně - 0:1.

V druhém poločase se hra příliš nezměnila, opět byla ve znamení spalování šancí z naší strany a snahy o rychle brejky ze strany domácích. Po jednom takovém brejku vybojovaly Michálkovice roh, ze kterého nikým nehlídaný jmenovec bývalého výborného fotbalisty Radek Slončík, poslal hlavou míč do šibenice Michala Bači - 1:1. Na tento gól se naštěstí podařilo za nekolik minut odpovědět Jakubu Šoltysovi, který se pěknou střelou z dvaadvaceti metrů trefil přesně k tyči - 1:2. Poté jsme měli opět několik šancí na vstřelení branky. Především po krásné hlavičce Honzy Švábíka už hráči zvedali ruce nad hlavu, ale domácí golman předvedl výborný zákrok. Devět minut před koncem pak přišel šok. Domácí hráč poslal z leve strany centr do pokutového území, kde byli osamoceni tři naši hráči ani jeden hráč domácích, přesto si po nedorozumění mezi Michalem Bačou a Adamem Cviertnou poslal druhý jmenovaný míč nešťastně míč hlavou do vlastní brány - 2:2. V závěrečných minutách už to bylo jen zoufalé dobývání Michálkovické brány. Štěstěna se k nám v sobotu ale obrátila zády a ani dva nadějné pokusy se neujaly a tak jsme po druhé v sezóně ztratili body, tentokráte ale nutno říct, že zbytečně.