Jdi na obsah Jdi na menu
 


NEPOVEDENÝ ZÁVĚR PODZIMU V PODÁNÍ MUŽŮ

14. 11. 2017

CANIS 1.B třída sk.B (krajská soutěž) - muži

Neděle 12.11.2017 FC Vřesina - TJ Klimkovice (0:0) 1:0
Branky: 76. Hloušek
Sestava Klimkovic: Bača – Drábek, Bednář, Šot – Švec, Komár (78. Strnka) – Konečný, Ambros, Krpelík – Lubojacký, Klemiš, trenér Jan Woznica.

Ostatní výsledky soutěže: D.Lhota - V.Polom 1:2, Bohuslavice - Darkovice 3:1, O.-Jih - Šilheřovice 4:5, Hať - Strahovice 2:2, Petřvald - Kozmice 4:2, Píšť - Chuchelná 1:2

Tabulka soutěže: https://souteze.fotbal.cz/turnaje/table/493293b1-1c1d-4bfa-93b2-a165073cc0cb

V neděli nás v posledním podzimním dohrávaném kole čekala Vřesina, která soutěž vede. Naši hráči jeli na půdu lídra po třech porážkách v řadě, ale s odhodláním odvést si z horké půdy nějaké body. Do sestavy se po čtyřech týdnech vrátil uzdravený hrající asistent trenéra, Rosťa Švec.

Začátek se nám povedl, hráči vstoupili do utkání s chutí a během úvodních čtyř minut, po pěkných kombinacích, musel domácí brankář Köhler vždy rychle z brány, aby zastavil průnikové přihrávky na nabíhající útočníky. Hlavně v posledním případě chyběly Klemišovi opravdu centimetry, aby byl u krásné Švecové přihrávky dříve než domácí brankář. V šesté minutě tato trojice byla opět v akci a dost možná tento moment změnil průběh utkání. Švec zahrával z dobrých pětadvaceti metrů přímý volný kop, který poslal prudce přes zeď. Köhler byl u své pravé tyče včas a míč vyrazil, jenže nejrychleji na vyražený míč zareagoval Klemiš, který se doslova brankáře mohl zeptat, kam to chce. Bohužel Michael poslal dorážku pouze do nohy domácího strážce svatyně a z obrovské šance byl jen roh. O pět minut později z pravé strany centroval Konečný a před Klemišem na zadní tyč na poslední chvíli domácí obránce odpálil míč do bezpečí. Úvodních dvacet minut jsme měli hru pod kontrolou a domácí se dostávali pouze ke střelám z větší vzdálenosti, které Baču neohrožovaly. Bohužel pak naše aktivita opadla a domácí se čím dál víc dostávali k blízkosti naši brány, ale buď slibně vypadající situaci vyřešili špatně nebo jejich zakončení šlo mimo, jako v případě Wilka a hlavičce Nováka po Kadlíčkově centru. Potom to dvakrát zkoušel z dálky domácí Hruzík, ale pokaždé mířil vysoko nad. V závěru poločasu se před šestnáctkou obtočil kolem obránce Klemiš, ale jeho střela šla vedle.

Pokud někdo z přítomných fanoušků čekal, že naši hráči nastoupí do druhého poločasu stejně, jako do prvního, musel být hodně zklamaný. Od úvodních minut druhého poločasu diktovala tempo hry Vřesina. Do naší šestnáctky během úvodních sedmi minut přilétlo hned šest nebezpečných centrů, naštěstí třikrát je obětavě zblokovala naše obrana a třikrát šlo zakončení domácích mimo bránu. V padesáté sedmé minutě se do skákavého míče z otočky opřel Lubojacký, ale jeho střela mířila přesně doprostřed, kde byl Köhler. Tím naše útočné snažení ve druhé půli skončilo. Od šedesáté minuty to byl vytrvalý tlak a dobývání naší obrany ze strany Vřesiny. My jsme naštěstí měli v bráně Michala Baču, na kterém si postupně, ve velkých šancích, vylámali zuby Hloušek, Novák, Wilk, Hruzík, Majkut a znovu Hloušek. Domácí hráči už byli místy z Michala nešťastní, bohužel přišla sedmdesátá šestá minuta a domácí se konečně dočkali, nutno přiznat, že zcela po zásluze. Naši hráči při útočné akci ztratili míč na vápně domácích, následoval rychlý brejk, prostrčení na domácího kanonýra Hlouška, který napotřetí tváří v tvář Bačovi nezaváhal – 1:0. Naše mužstvo se snažilo ještě s výsledkem něco udělat, změnilo se rozestavení, všechny síly jsme vrhli do útoku, bohužel nám jich už moc nezbylo, a proto jsme domácí bránu nikterak neohrozili. Domácí hráči si už v závěru žádnou větší šanci na pojistku nevypracovali a utkání tak skončilo, především za druhý poločas, zaslouženou výhrou domácích.

Po utkání zhodnotil utkání trenér Jan Woznica: "Před týdnem jsme prohráli 3:0, ale přesto naše hra měla větší úroveň, než dneska. Jsem naštvaný a nezajímá mě, že to skončilo o gól. Vřesina má kvalitní tým a první jsou určitě právem, přesto si stojím za tím, že Petřvald, Bohuslavice nebo Strahovice měli větší kvalitu a to jsem celý týden hráčům vtloukal do hlavy, že se jedná o hratelného soupeře i přes postavení v tabulce. Hráči si to vzali k srdci možná prvních dvacet minut, kdy jsme byli, když ne lepší, tak rozhodně víc než vyrovnaným soupeřem, nebáli jsme se kombinovat, vzít si balon, dobře jsme drželi formu, se kterou měli domácí docela problém, jenže pak se ukázalo, co nás limituje celou druhou polovinu podzimu a to je kondice. Od dvacáté minuty ten zápas nemá cenu hodnotit, protože domácí nás jednoznačně přejeli, byli ve všem lepší a zaslouženě vyhráli. Bohužel, pokud budeme na tréninky chodit v osmi lidech, budeme bez kondice, nebudeme se zlepšovat a bude to vypadat tak, jako dnes. A tento stav rozhodně nechci, v zimě budou muset přijít a také přijdou změny, protože takto fungovat nejde."