Jdi na obsah Jdi na menu
 


PREVIEW: DARKOVICE - KLIMKOVICE

8. 6. 2018

Preview 15. kolo CANIS 1.B třída sk.B: FK Darkovice - TJ Klimkovice

Sobota 9.6.2018 od 17:00 hod.

darkovice.jpgPoslední venkovní utkání a předposlední utkání celého soutěžního ročníku 2017/18 čeká tuto sobotu naše muže v Darkovicích. Utkání 15. kola je na programu v sobotu 9.6.2018 od 17:00 hod. Na utkání je vypravován autobus pro hráče i pro fanoušky, který odjíždí v 15:15 hod. od Klimkovické sokolovny. Autobus je zdarma!

Darkovice byly dlouhou dobu namočeny v přímém boji o záchranu. V současné chvíli, mají na místo zaručující setrvání v soutěži, dvě kola před koncem, šesti bodový náskok, čili k definitivě záchrany jim chybí bod, nebo zaváhání soupeřů. Na soupeře se málo kdo spoléhá a tak se dá očekávat tuhý boj, ve kterém budou chtít domácí získat minimálně ten jeden vytoužený bodík.

Postavení obou týmů v tabulce je následující. Klimkovice mají na kontě 38 bodů za 11 výher, 5 remíz a 8 porážek, celkové skóre 42:35 je řadí na 4. místo soutěže. FK Darkovice má na svém kontě 29 bodů za 8 výher, 5 remíz a 11 porážek, záporné skóre 37:44 je řadí na 10. místo soutěže. Pro Klimkovice už je vyšší příčka než 4. nedosažitelná, protože momentálně 3. Strahovice již mají náskok před našimi muži 7 bodů. Ve hře je ale stále boj o 4. místo, protože 5. Bohuslavice, se kterými odehrajeme poslední utkání (sobota 16.6.2018 od 14:00 hod. v Klimkovicích), jsou za námi v závěsu o 3 body. Takže je stále o co hrát, protože zaváhání v posledních dvou utkáních by nás mohlo teoreticky odsunout až na 7. pozici, což nechceme. O postavení a roli zápasu z pohledu Darkovic už jsme psali výše. Pro darkovické je stěžejní zisk bodu, znamenající definitivu záchrany. Ovšem vyrovnanost tabulky je v případě vítězství ve zbývajících utkáních může dostat klidně až na 5. místo, případné prohry na předposlední místo. Takže oběma týmům pořád o něco jde, což by mělo zaručit i správný náboj utkání.

V minulém kole Klimkovice na venkovním hřišti na Ostravě-Jihu remízovali 2:2. O naše dvě branky se postarali Jan Gelnar a z penalty exekutor Rosťa Švec. Trenér Jan Woznica považuje remízu za spravedlivou: „Herně jsme byli v poli sice lepší, víc jsme hráli s balonem a měli jsme určitě více šancí, na druhou stranu domácí také měli šance, snad třikrát jsme vykopávali míč před brankovou čarou.“, ovšem lituje, že jsme ze zápasu nevytěžili více: „Jinak to byla naše tradiční písnička, prvních dvacet minut dobrých, dali jsme branku, měli jsme šance, mohli jsme vést aspoň tři nula, no a tím pádem polevila koncentrace, zvolnili jsme a byli jsme potrestáni, jako už poněkolikáté. Ve druhé půli jsme měli dost šancí strhnout to na svou stranu, ale naopak jsme inkasovali. Naštěstí hráči opět nesložili zbraně, vyrovnali a jen díky domácímu brankáři jsme utkání ještě neotočili. Musíme proměňovat šance, protože nás to zbytečně stojí body."

FK Darkovice v minulém kole na domácím hřišti přehrál TJ Velká Polom v poměru 3:1 a v předchozím zápase vyhrály Darkovice stejným rozdílem i na hřišti Chuchelné. Mají na svém kontě nyní sérii čtyř vítězství v řadě, kterou určitě nebudou chtít přerušit, ale Klimkovičtí se o to určitě pokusí.

Podzimní utkání těchto soupeřů, které se hrálo v Klimkovicích, jako první podzimní utkání tohoto soutěžního ročníku a zároveň jako premiéra našich mužů po postupu do 1.B třídy, skončilo vítězstvím Klimkovic 2:0, když o naše branky se postarali David Vostárek a Vladimír Šot. Reportáž z tohoto podzimního utkání naleznete na tomto odkaze: http://www.tjklimkovice.cz/clanky/novinky/vstup-do-sezony-na-vybornou.html, video sestřih utkání je zde: https://www.youtube.com/watch?v=vwK0Bs1P9ms.

Na utkání je vypravován autobus pro hráče i pro fanoušky, který odjíždí v 15:15 hod. od Klimkovické sokolovny. Autobus je i pro fanoušky zdarma!

Na tomto utkání nemůžete chybět! Přijďte povzbudit TJ Klimkovice!