Jdi na obsah Jdi na menu
 


PREVIEW: KLIMKOVICE - O.-JIH

27. 10. 2017

Preview 12. kola CANIS 1.B třída sk.B: TJ Klimkovice – FC Ostrava-Jih

Sobota 28.10.2017 od 14:00 hod.

klimkovice_ostravajih2.jpg

Přijďte sobotní státní svátek dne vzniku samostatného československého státu oslavit fotbalem. Na Klimkovickém fotbalovém hřišti se v jediném sobotním utkání utkají naši muži s týmem FC Ostrava-Jih. Po sérii tří vítězství v řadě, utrpěli naši hráči lekci z produktivity na hřišti Petřvaldu a toto zaváhání budou chtít určitě odčinit na domácí půdě, kde by mělo platit „můj dům, můj hrad“.

Jak už jsme zmiňovali, v minulém kole naši hráči dostali lekci z produktivity na hřišti Petřvaldu, kde podlehli 3:0. Konec podzimu na nás padla deka zranění a tak jsme nastoupili v hodně kombinované sestavě a nejinak tomu bude i tento týden (absence: R.Švec, J.Teichmann, D.Vostárek, F.Čavoj + dlouhodobě zranění). Po odehraném 11. kole nám v tabulce stále patří velmi lichotivé 4. místo se ziskem 19 bodů za 6 výher (Darkovice 2:0, Kozmice 1:0, Chuchelná 4:0, Hať 2:1, D.Lhota 2:1, Píšť 2:1), 1 remízu (Šilheřovice 1:1) a tři porážky (V.Polom 1:2, Strahovice 3:5, Petřvald 0:3) a skóre 18:14. Prohrané utkání v Petřvaldě komentoval trenér Jan Woznica takto: „Možná to bude znít hloupě, ale za zápas v Petřvaldě jsem hodně rád. Pevně věřím, že všem hráčům, kteří si mysleli, že jen bojovnost v téhle soutěži bude stačit a vše půjde samo, tak otevřel pořádně oči. A není vůbec omluvou nebo výmluvou, že nám chybělo pět hráčů. Prohrát se může, je to fotbal, ale po výkonu, kdy si člověk řekne, že udělal maximum, ale soupeř byl prostě lepší. Dneska byl soupeř jednoznačně lepší, fotbalovější, pohyblivější, bojovnější a určitě nejlepší, se kterým jsme zatím hráli. My jsme mu to svou ustrašeností, nepřesností a hloupými chybami udělali ale hrozně jednoduché.“ Momentálně zraněný, jinak hrající asistent Rosťa Švec ho doplnil: „Přišel zápas, který nám ukázal, na čem je třeba pracovat. Ne, že bychom to nevěděli, ale snad to otevřelo oči všem hráčům, kterým to ještě nedošlo, a mysleli si, že to půjde samo. Tragédii z toho dělat netřeba. Máme před sebou tři zápasy, na které je třeba se připravit o mnoho lépe. Je to pořád možných 9 bodů do tabulky, o které se určitě chceme poprat.“

Náš sobotní soupeř FC Ostrava-Jih má ve své historii i druholigovou příslušnost. Momentálně se ale napevno usadil jako tradiční účastník 1.B třídy s každoroční ambicí, díky své kvalitní mládežnické základně, na postup do vyšších soutěží. Tento ročník to ale asi nejspíš nebude. Po odehraných 11 utkáních patří jižanům v tabulce 10. příčka se ziskem 13 bodů a skóre 27:32 za 4 výhry (D.Lhota 3:1, Píšť 3:2, Darkovice 5:1, V.Polom 3:1), 1 remízu (Kozmice 3:3) a 6 porážek (Petřvald 2:4, Vřesina 1:2, Bohuslavice 2:4, Šilheřovice 4:5, Chuchelná 1:2, Strahovice 0:7). Velký počet vstřelených branek, ale i velký počet obdržených branek, značí, že preferují ofenzivní styl fotbalu a tak se zřejmě máme na co těšit. Zajímavý je také pohled na tabulku domácích a venkovních zápasů. Zatímco na domácím hřišti se jižanům nedaří a ze 6 utkání vyhráli jen jedenkrát, ze soupeřových hřišť si v 5 utkáních, třikrát přivezli vítězství a jednou remízu. Určitě přijedou do Klimkovic navázat na úspěšnou sérii venkovních utkání a odčinit domácí debakl z minulého kola, kdy podlehli Strahovicícm 0:7.

Jak toto utkání dopadne? Přijďte se přesvědčit na vlastní oči. Grilované klobásky, čepované pivo a sportovní zážitek, to vše na vás bude čekat. Nenechte se odradit ani sychravým podzimním počasím, čaj s rumem bude také v naši nabídce.

Partnerem domácích zápasů mužů je CHACHAROVA PIZZA, která na konci každého domácího utkání mužů rozdá mezi nejmladší návštěvníky několik druhů pizz. Přijďte po konci utkání k posezení u "AŤA BARU".  V rámci akce Kopeme za fotbal od společnosti Gambrinus, bude na čepu GAMBRINUS NEPASTERIZOVANÁ 10°, tak přijďte ochutnat.

Na tomto utkání nemůžete chybět! Přijďte povzbudit TJ Klimkovice!

Dorostenci tentokráte nehrají tradiční předzápas mužů, jelikož na žádost soupeře mají své utkání odloženo na neděli 29.10.2017 od 11:00 hod na hřišti v Klimkovicích přivítají TJ Sokol Zlatníky. Přijďte povzbudit i naši mládež!