Jdi na obsah Jdi na menu
 


PREVIEW: KLIMKOVICE - PETŘVALD

25. 5. 2018

Preview 25. kola CANIS 1.B třída sk.B: TJ Klimkovice – TJ Petřvald na Moravě

Sobota 26.5.2018 od 17:00 hod.

petrvald.jpgPo sérii zápasů s týmy namočenými do záchranářských bojů, čeká nyní v sobotu Klimkovický stadion  utkání dvou týmů z čela tabulky. Čtvrté Klimkovice přivítají na svém hřišti, ve velmi dobré formě hrající druhý Petřvald na Moravě. Utkání začíná v 17:00 hod. Předzápas tomuto atraktivnímu souboji obstarají dorostenci Klimkovic v utkání s hosty z Darkoviček. Tento zápas začíná už v 14:30 hod. Počasí opět slibuje krásné až letní fotbalové podmínky, jak na hřišti, tak i v hledišti, proto neváhejte a přijďte se bavit fotbalem.

A nyní ke statistikám k utkání mužů. Klimkovicím patří v tabulce po odehraných 22 utkáních, lichotivé 4. místo se ziskem 36 bodů za 11 výher, 3 remízy a 8 porážek, s celkovým skóre 37:30. TJ Petřvald na Moravě je na tom o něco lépe a v tabulce je na 2. místě se ziskem 44 bodů za 13 výher, 5 remíz a 4 porážky, celkové skóre 57:29. V sobotu tak čeká Klimkovické obránce jeden z nejlepších útoků soutěže a Klimkovické útočníky souboj s jednou z nejlepších obran soutěže. Můžeme se tak těšit na fotbalově velmi kvalitní utkání, kde oba soupeři chtějí hrát především líbivý útočný fotbal.

V minulém kole zajížděly Klimkovice na hřiště do Píště a v těžkém utkání na půdě soupeře namočeného do záchranářských bojů, prohráli po nepovedeném prvním poločase 3:2. O naše branky se postarali v poslední desetiminutovce utkání Jarda bednář a Vláďa Šot. Od 70. minuty jsme hráli o 10, protože po druhé žluté kartě, musel nedobrovolně do kabin Vojta Borgosz. Udělení druhé žluté karty, bylo ale dle Klimkovického pohledu neoprávněné a tak funkcionáři ve spolupráci s trenérem sepsali protest proti důvodů vyloučení našeho hráče, který byl Komisí rozhodčích a Disciplinární komisí Moravskoslezského fotbalového svazu, na základě shlédnutí videozáznamu utkání, uznán a Vojta Borgosz, tak může nastoupit v utkání, protože mu nebyl udělen žáden disciplinární trest. Trenér Jan Woznica byl po utkání rozladěn spekulacemi: „V první řadě bych jednou provždy vyvrátil spekulace, že jsme někomu něco pustili. Nikdy jsme nikomu žádný zápas nepustili, a dokud budu v Klimkovicích trenérem, tak ani nepustíme. Nemáme zájem na tom někomu pomáhat a naopak, hráči jsou charakterově silní, do ničeho takového by nešli a to, že jsme dnes prohráli, je jen naše hloupost, ze které jsem rozladěný.“ A těší se na utkání s Petřvaldem, „Jediné pozitivum je, že už máme soupeře ze spodu tabulky, kde jde fotbal často stranou, za sebou. Teď přijede Petřvald a na ten zápas se těšíme. Je to dobrý soupeř s dobrým trenérem, který chce po hráčích, aby hráli fotbal. To my chceme taky, věřím, že lidem nabídnou oba týmy dobrou podívanou, a že se jim částečně omluvíme za kolaps v Píšti."

TJ Petřvald na Moravě v minulém kole na domácím hřišti podlehl třetím Strahovicím 1:3 a poprvé během jarní části sezóny a po sérii 11 utkání tak poznal hořkost porážky.

Podzimní utkání Klimkovic v Petřvaldě nachytalo hosty na úpadku formy z konce podzimu a skončilo jednoznačným vítězstvím Petřvaldu v poměru 3:0. Reportáž z tohoto podzimního utkání naleznete na tomto odkaze: http://www.tjklimkovice.cz/clanky/novinky/muzi-nestacili-na-petrvald.html.  

Jak toto utkání dopadne tentokrát? Zabojují Klimkovice ještě o medailové pozice, nebo si Petřvald pojistí druhé místo? Přijďte se přesvědčit na vlastní oči. Grilované klobásky, čepované pivo, krásné počasí a sportovní zážitek, to vše na vás bude čekat. Po utkání je připravena zdarma ochutnávka pizz pro děti od našeho sponzora CHACHAROVA PIZZA.

Na tomto utkání nemůžete chybět! Přijďte povzbudit TJ Klimkovice!