Jdi na obsah Jdi na menu
 


PREVIEW: OSTRAVA-JIH - KLIMKOVICE

1. 6. 2018

Preview 26. kolo CANIS 1.B třída sk.B: FC Ostrava-Jih - TJ Klimkovice

Sobota 2.6.2018 od 17:00 hod.

ostrava-jih.jpgUž jen poslední tři zápasy čekají hráče mužů v tomto soutěžním ročníku. V sobotu 2.6.2018 se od 17:00 hod. představí na půdě kdysi tak slavného, i druholigového, fotbalového klubu FC Ostrava-Jih (NH Ostrava). Po zbourání velkého stadionu, kde nyní stojí Aquapark, se „nháčko“ přestěhovalo o kousek dále, na ul. Krásnoarmějců, kde mají kvalitní travnaté fotbalové hřiště. Ostrava-Jih v této sezóně na sebe upozorňuje zejména nevyrovnanými výkony, kdy většinu svých bodů posbírala na hřištích soupeře (25 bodů) a naopak na domácím hřišti (7 bodů) je téměř neškodná. Snad to teda takhle zůstane i po sobotním utkání.

Postavení obou týmů v tabulce je následující. Klimkovice mají na kontě 37 bodů za 11 výher, 4 remízy a 8 porážek, celkové skóre 40:33 je řadí na 4. místo soutěže. FC Ostrava-Jih je na tom o něco málo hůře, má na svém kontě 32 bodů za 10 výher, 2 remízy a 11 porážek, téměř vyrovnané skóre 54:56 ji řadí na 8. místo soutěže. Dalo by se říct, že se jedná o utkání, ve kterém o nic nejde a kluci si jen tak v klidu zahrají. Od sestupových starostí jsou daleko a na postup to už není. Ale je rozdíl skončit v tabulce na 4. místě nebo na 9. místě. A o to se právě nyní hraje. Mezi čtvrtými Klimkovicemi a devátými Šilheřovicemi je rozdíl pouhých 6 bodů.

V minulém kole Klimkovice na domácím hřišti přivítali soupeře s čela tabulky a na hřišti byla kvalita znát. Hrálo se velmi líbivé a atraktivní utkání, které nakonec nepoznalo vítěze a skončilo pro diváky zajímavým výsledkem 3:3. O naše branky se postarali 2x kanonýr Jan Gelnar a jednou Martin Rulíšek. Trenér Jan Woznica byl po utkání spokojen: „Kluci hráli s chutí, nasazením, bylo na nich vidět, že opravdu chtějí vyhrát a kromě posledních pěti minut mě moc nenapadá, co jim vytknout. Hlavně kvůli nim a jejich přístupu mě mrzí, že jsme utkání nedotáhli do vítězného konce.“ Ke kvalitě utkání přispěl dle trenéra i kvalitní soupeř: „Petřvald tady přijel hrát fotbal a hodně přispěl ke kvalitě utkání, které se dle ohlasů lidem líbilo. Takhle si představuji zápas čtvrtého s druhým, oba týmy chtěli hrát fotbal a na obou stranách byly k vidění dobré věci, jen škoda, že jsme to nedotáhli.“, a k posledním zápasům sezóny dodal: „Máme před sebou poslední tři utkání, a i když už v podstatě o nic nejde, chceme devět bodů, odehrát zápasy dobře a skončit v tabulce co nejvýš to půjde."

FC Ostrava-Jih v minulém kole utrpěl vysokou porážku ve Strahovicích v poměru 6:2, v předchozím domácím zápase také podlehl, tentokrát Velké Polomi 2:3. Sérii dvou porážek v řadě určitě nebude chtít soupeř prodlužovat a určitě bude mít zájem si také napravit reputaci na domácím hřišti. I když papírové předpoklady hovoří pro Klimkovice, dá se očekávat vyrovnaný boj.

Podzimní utkání těchto soupeřů, které se hrálo v Klimkovicích, nachytalo domácí hráče v nedbalkách a tehdy hodně nečekaně podlehli oslabenému soupeři 1:3, když o naší jedinou branku, která znamenala pouze snížení na konečný stav, zaznamenal v závěru marek Lubojacký. Reportáž z tohoto podzimního utkání naleznete na tomto odkaze: http://www.tjklimkovice.cz/clanky/novinky/nemastny-neslany-vykon-na-body-nestacil.html, video sestřih utkání je zde: https://www.youtube.com/watch?v=vAyEsZrnd-0&feature=youtu.be.

Na tomto utkání nemůžete chybět! Přijďte povzbudit TJ Klimkovice!