Jdi na obsah Jdi na menu
 


PROFIL: ANESTIS AMBROS

18. 10. 2016

ambros_a.jpgPost: záložník
Číslo dresu: 9
Rok narození: 1987
Fotbalový vzor: Ronaldinho
Kariéra: FK Stará Bělá (1996-2003), TJ Vítkovice-Svinov (2003-2004), SFC Opava (2004-2005), TJ Sokol Šilheřovice (2009), TJ Lokomotiva Ostrava (2011-2012), TJ Klimkovice (2016-???)

Ahoj Anestisi. Většina fanoušků se ihned pozastaví nad tvým jménem. Můžeš nám to vysvětlit?
Zdravím všechny fanoušky Klimkovic. Jméno Anestis je řeckého původu, které je v Česku nevšední. Dostal jsem ho po svém zesnulém dědovi, který zde do Česka před léty přicestoval samozřejmě z Řecka.

Tvá fotbalová kariéra je docela bohatá, ale také plná přestávek. Co tě přimělo po delší pauze opět nazout kopačky a vběhnout na fotbalový trávník?
K návratu po delší pauze mě přivedla moje životní vášeň k fotbalu, která se mě stále drží a tak když se vyskytla možnost zahrát si tady v Klimkovicích, byl jsem rád. Navíc jsem záhy zjistil, že tým má ty nejvyšší ambice, což mou chuť k fotbalu ještě více podpořilo.

A jak se ti u nás v Klimkovicích líbí po fotbalové stránce?
Dlouho jsem se nesetkal s tak dobrou partou kluků a trenérů, je to jeden z nejlepších kolektivů, se kterým jsem kdy hrál. A kolektiv, je základ úspěchu, proto se mi tady v Klimkovicích zatím líbí moc.

Je za vámi už 10 utkání, čili více než třetina všech zápasů v sezoně a daří se vám skvěle. Vedete s dostatečným náskokem tabulku. Jak by si zhodnotil všechny dosavadní zápasy? Kdo byl nejtěžším protivníkem, kdo nejlehčím?
Tabulku zatím vedeme, ale každopádně by to chtělo ten náskok ještě zvýšit. Pět bodů je dobrých, ale do konce podzimu zbývají ještě čtyři zápasy, ve kterých nechceme zaváhat a jaro bude ještě hodně těžké. Nic ještě není rozhodnuté, ale náš tým má na to vyhrát tuto soutěž a postoupit. Nejtěžším dosavadním soupeřem byla podle mne Polanka, která měla značné posily z ,,A" týmu, ale i přesto jsme zvítězili, protože jsme hráli jako tým a šli jsme za vítězstvím naši bojovností a odhodláním. Nejlehčího soupeře si netroufnu říct, všechny zápasy byly těžké a o body jsme museli bojovat.

V sobotu jste tak tak zvládli utkání v Krásném Poli, ale důležité jsou tři body. Jak toto utkání hodnotíš?
O víkendu jsme si připsali další veledůležité tři body proti velmi houževnatému soupeři v Krásném Poli. Z naši strany to byl asi nejhorší výkon v téhle sezóně, který si všichni uvědomujeme, ale i takové zápasy přicházejí. Navíc je spousta hráčů zraněných či nemocných. Ale nevymlouváme se na to a jsme rádi za body, které vezeme.

V dalším kole vás čekají v domácím klimkovickém prostředí Hošťálkovice, které se překvapivě pohybují v popředí tabulky. Jak se na tento zápas připravujete a co od tohoto zápasu očekáváš?
Ted´ nás čekají doma Hošťálkovice, další těžký soupeř. Určitě budeme chtít potvrdit roli favorita, navázat na předchozí dobré výkony jako např. v zápase s Rychvaldem a hlavně si napravit chuť po posledním nevydařeném výkonu v Kr.Poli. Věřím, že to zvládneme a tři body zůstanou opět doma.

S dobrými výsledky se začíná zvyšovat i návštěvnost. V domácím prostředí by měli být diváci 12. hráčem. Vnímáš to tak?
Jsme rádi jako tým, že lidi začali chodit. I v Krásném Poli bylo dost Klimkovických fanoušků. Doufám, že přijdou i na domácí zápas v hojném počtu. Nám hráčům se pak hned lépe hraje, když je tribuna plná. Tímto bych chtěl pozvat všechny fanoušky Klimkovic na sobotní utkání proti Hoštálkovicím, přijďte v hojném počtu, my se budeme snažit předvést to nejlepší co v našem týmu je.

Všichni v týmu vědí, jak trávíš čas mimo práci a fotbalové hřiště. Prozraď to i fanouškům?
V době kdy zrovna nekopu do míče, se dlouhodobě věnuji bojovým sportům boxu a MMA (Plnokontaktní bojový sport umožňující údery i chvaty, boj ve stoje i na zemi, a spojující různé techniky jiných bojových sportů i bojových umění, zápasy jsou v kleci) ve kterých jsem absolvoval pár těžkých zápasu. Krom toho rád hrají tenis a jezdím na kole.