Jdi na obsah Jdi na menu
 


PROFIL: JAKUB GAZDA

25. 10. 2016

gazda_j.jpgPost: záložník
Číslo dresu: 16
Rok narození: 1992
Fotbalový vzor: Wayne Rooney
Kariéra: TJ Klimkovice (2009-???)

Ahoj Kubo. Fotbalový podzim už se blíží pomalu ke svému závěru. Jak hodnotíš jeho dosavadní průběh?
Ahoj Lukáši. Co se týče výsledků, je podzimní část sezony zatím jedna vydařená jízda. Já osobně jsem bohužel do dění příliš nezasáhl, především z důvodů studia a také zdravotních komplikací. Překvapilo mě, jak rychle se nově příchozí hráči dokázali s týmem sehrát a jaká panuje pohoda v šatně i na hřišti, přestože musíme zápas co zápas hájit vytoužené místo na čele tabulky.

Tento víkend jste měli volno, protože podmáčené hřiště vám neumožnilo odehrát utkání. Přišlo volno vhod nebo byste raději hráli?
Můj názor je takový, že bych raději hrál. Doléčil jsem zranění a po delší době jsem byl připraven jít zase do dresu. Je však pravda, že tým trápila absence některých hráčů ze základní sestavy. Řekl bych, že většina hráčů využila slunečného víkendu k relaxaci nebo doléčení zranění či nemoci, takže odložení zápasu nám nevadilo.

Soupeř odmítl odehrát utkání na náhradním hřišti s umělou trávou v Bílovci a raději souhlasil s přeložením na 17.11. Co myslíš, že ho k tomuto rozhodnutí vedlo?
Myslím si, že se soupeř, jako většina týmu v tomto období, potýkal s vysokou absencí hráčů ze zdravotních důvodů, proto mu spíše hrálo do karet přeložení utkání i když byla z naší strany nabídnuta kvalitní alternativa umělky v Bílovci.

I když jsme tento víkend nehráli, stále jsme v tabulce na prvním místě s dostatečným náskokem, k čemuž nám nahrála i remíza druhého Slovanu se třetími Třebovicemi. Sleduješ i výsledky ostatních týmů nebo se soustředíš jen na naše výsledky?
Ano, ale přiznám se, že sleduji pouze to, jak na tom jsou s body soupeři, kteří se v tabulce nachází na nejbližších místech pod námi. Víkendová remíza druhého se třetím nás velice potěšila a doufám, že i povzbudila k ještě většímu odhodlání.

V dalším kole vás čeká poslední zápas v podzimní části sezony na hostujícím hřišti v Michálkovicích.  Jak se na tento zápas připravujete a co od tohoto zápasu očekáváš?
O víkendu pojedeme do Michálkovic odpočatí a snad v plné sestavě. Co si pamatuju, tak jsme tohoto soupeře v minulosti dokázali přehrávat i na jeho vlastním hřišti. Příprava se určitě nebude lišit od jiných zápasů, budeme chtít diktovat utkání a hrát naši hru. Do Michálkovic pojedeme pro 3 body.

V jednom z rozhovorů s Matějem Kovalem padla i sázka, že ty a Matěj na závěr sezony zahrajete na kytaru a trenéři k tomu zazpívají. Už se na to s Matějem nějak připravujete?
Už jsem o tom něco slyšel. Netuším však, v jaké fázi tato sázka je, zda už o tom ví i trenéři (smích). Pěvecké duo trenérů je dobrý nápad, ale myslím, že lepší by bylo, kdyby se k nim přidal ještě někdo z vedení klubu. Co třeba ty Luky? Tuším, že v té sázce máš taky prsty (smích). Já s tím nemám problém, pokud bychom například na podzimním ukončení doladili detaily. Mohlo by to být zábavné oživení a dát dohromady pár akordů by pro nás s Matějem asi neměl být problém.

A poslední otázka. Když zrovna nehraješ fotbal, jak trávíš svůj volný čas?
Nejraději svůj volný čas využívám aktivně, takže v létě mě více než ležet u vody baví třeba kolo nebo turistika. Dovolená ve vysokohorském prostředí, například v Tatrách je pro mě asi největším relaxem. V zimě zase nedám dopustit na lyže a netrpělivě vyhlížím první sníh. Když počasí nepřeje, tak mě baví kytara, knížky a filmy.