Jdi na obsah Jdi na menu
 


PROFIL: JAKUB ŠOLTYS

11. 10. 2016

soltys_j.jpgPost: záložník
Číslo dresu: 16
Rok narození: 1986
Fotbalový vzor: Zinedine Zidane, Raúl González Blanco
Kariéra: TJ Klimkovice (1995-2008), TJ Jistebník (2008-2015), TJ Klimkovice (2016-???)

Ahoj Kubo, v tabulce máte po odehraných 9 zápasech na první příčce náskok 5 bodů. Jak to vnímáte v kabině, je to spíše povzbuzující nebo uspokojující?
Ahoj. Určitě to vnímáme pozitivně, je fajn být první. Doufám ale, že to pro nikoho není uspokojení, protože to by se nám mohlo vymstít. Je za námi teprve třetina soutěže a před sebou máme ještě spoustu zápasů. Mnohé se může ještě změnit. Zatím to máme ale hezky rozehrané, tak je to pro kabinu velmi povzbuzující a tým tak šlape daleko lépe, než kdybychom byli například pátí.

A jak hodnotíš dosavadní průběh této sezony ze svého pohledu?
Už před sezonou jsem věřil, že budeme hrát na špici. Tým se v letní přípravě jevil velmi silný. A od prvních zápasů v sezoně to taky dokazuje a zápas od zápasu jde poznat větší sehranost. Za sebe jsem moc rád za nové kluky, kteří do tymu přinesli fotbalovost, techniku, zdravého ducha, sebevědomí. Škoda je jen spousty zranění, která nás už v průběhu druhé sezony doprovázejí. Snad už brzy budou všichni zdraví a my budeme ještě silnější.

V sobotu jste zvládli bojovné utkání proti Rychvaldu, kdy se do poslední chvíle nevědělo jestli a kde se bude hrát (z důvodu počasí). Jak moc počasí komplikovalo přípravu na zápas?
Ano, počasí komplikovalo především tréninky. V úterý před zápasem tak hustě pršelo, že se trénink úplně zrušil a ve čtvrtek bylo hřiště dosti podmočené, tak se trénovalo jen na určité části. Jinak jsme se na zápas z Rychvaldem připravovali, jako na každý jiný. Věděli jsme, že dávají dost gólů. Vyhráli dokonce i na Slovanu, kde dali 4 góly. Proto jsme byli na určité věci, v přípravě před zápasem, obzvláště upozorňováni trenérem.

Jak toto utkání hodnotíš?
Zápas jsme zvládli myslím velmi dobře a jasně jsme ho ovládli. Opět nás trápilo neproměňování šancí, kterých bylo opravdu hodně. Soupeře jsme ovšem do ničeho vážnějšího, až na jednu větší šanci kdy nám krásným zákrokem pomohl Michal Bača, nepouštěli. Nakonec jsme plně zaslouženě zvítězili 3:1 a to také díky skvělému výkonu Honzy Wozncici, který dal všechny tři naše góly.

Ihned po zápase jste měli klubovou večeři v Restauraci Myslivna. Jaké to bylo?
Po zápase jsme měli fajn posezení na Myslivně, kde nás pozval výbor fotbalu, jako za odměnu, za dosavadní výsledky v soutěži. Byl to super nápad. Na Myslivně bylo vždy super, dobré jídlo, pivo. Takové akce jsou fajn, posedí se s týmem, něco se vypije, pokecá se, utuží se parta. Bylo to fajn.

V dalším kole vás čeká nepříjemný soupeř Krásné Pole, se kterým všichni počítali na vrchní pozice tabulky a oni se zatím krčí na samém dně. Výsledky se u nich mění jako počasí. Remízují na Slovaně a prohrají s Muglinovem. Jak se na tento zápas připravujete a co od tohoto zápasu očekáváš?
Na Krásné Pole se připravíme dobře, nesmíme nic podcenit. Je to fotbalový tým, a my nemůžeme koukat na to, že je momentálně na spodku tabulky. Určitě měli před sezónou vyšší ambice, pro mnohé je jejich postavení v tabulce překvapením a může být jen otázkou času, kdy se tak říkajíc „chytí“. Doufám, že to nebude proti nám.

Do Kr.Pole to je kousek, tak by mohlo dorazit i dost našich fanoušků. Věříte si na další vítězství?
Určitě si věříme na plný bodový zisk, i když to určitě nebude tak snadné, jak by se mohlo zdát. My pro to ale uděláme vše. Tímto bych chtěl pozvat naše fanoušky, kteří nás podporují na našich zápasech, aby za námi přijeli i do Krásného Pole. Je to kousek a třeba i ideální tip na sobotní výlet na kole.

Když zrovna netrávíš čas na fotbale, jaké jsou tvé zájmy?
Ve volném čase se věnuji docela dost tenisu, jízdě na kole, nebo si rád zajdu na hory.