Jdi na obsah Jdi na menu
 


PROFIL: JIŘÍ TEICHMANN

21. 9. 2016

teichmann_j.jpgPost: obránce
Číslo dresu: 4
Rok narození: 1988
Fotbalový vzor: Roberto Carlos
Kariéra: TJ Klimkovice (1996-2009), TJ Sokol Olbramice (2009-2011), TJ Klimkovice (2012-???)

Soupeř z Muglinova se k poslednímu zápasu z důvodu nemoci a dovolených nesešel. Co na to říkáš?
No tak, stát se to může, ale nemělo by se to stávat. Hodně to poškozuje úroveň soutěže. Muglinov v posledních zápasech dostával od soupeřů vysoké příděly branek, už to naznačovalo, že něco není v pořádku. Na nás se vůbec nesešel a kdo ví, jak to s ním bude v následujících zápasech. My jsme se ale na zápas těšili a chtěli jsme hrát, takže to pro nás bylo neplánované volno.

Získali jste díky tomu 3 body za kontumační vítězství 3:0 bez boje. Po pěti odehraných zápasech máte na kontě 13 bodů a jste v čele tabulky. Zavládá spokojenost?
Nevím, jestli je kontumace výhra, ale body se počítají. Máme jich celkem 13 z 15 možných, což není špatné. Je potřeba se ale dívat dopředu a připravit se na další zápasy. Prostě jít zápas od zápasu a sbírat po třech bodech.

Vypadá to, že se na čele tabulky vytvoří silná čtyřka až pětka Klimkovice, Slovan, Rychvald a překvapivě i Hošťálkovice a Polanka „B“. Kdo bude nejtěžším soupeřem?
Každý soupeř je nebezpečný a nikdo se nesmí podcenit. Někdy jsme dokonce nebezpeční sami pro sebe. Je potřeba do každého zápasu vstupovat s tím, jako by jsme hráli s týmem z čela tabulky a pořádně se všechny zápasy připravit a nic a nikoho nepodcenit. Každý soupeř umí potrápit, ať už je první nebo poslední.

V dalším kole vás čeká domácí zápas s Vřesinou „B“. Co od tohoto zápasu očekáváš?
Je to takové malé derby. Vřesina sice v tabulce nemá mnoho bodů, ale na nás se určitě připraví dobře a očekávám i nějaké posily z áčka. Takže opět nesmíme nic podcenit, ale povinnost velí v domácím prostředí body neztrácet, takže očekávám naše vítězství.

Těšíte se, věříte si?
Já se těším na fotbal vždy J Jeto takové malé derby, takže očekávám i velkou návštěvu diváků a dobrou atmosféru, jako byla na posledním domácím jarmarečním zápase. Doufám, že se tedy fanoušci těší taky a dojdou nás povzbudit v hojném počtu.

V minulosti jsi spíše hrával záložníka, nyní tě už druhým rokem trenér staví na levý kraj obrany. Kde se cítíš lépe? Jak ti tenhle post vyhovuje?
Jak říká trenér, teď už mám předposlední post na hřišti a není se kam dále propadat, do brány už asi nepůjdu. J Post obránce mi osobně vyhovuje více než záložník, ale v dnešním pojetí fotbalu se tyto dva posty vlastně vzájemně prolínají, takže až zase tak o velký rozdíl nejde. Je vidět, že se trenér vyzná a poznal ve mě obránce.

Když zrovna netrávíš čas na fotbale, jaké jsou tvé zájmy?
Když mám volnou chvíli a nejsem v práci nebo na fotbale, tak trávím čas se svou přítelkyní a když mi po tomto zbyde nějaký volný čas, tak si zajdu rád s kamarády na pivko a nebo si zahraju FIFU na počítači.