Jdi na obsah Jdi na menu
 


PROFIL: PETR ZBOŘIL

15. 11. 2016

zboril_p.jpgPost: útočník
Číslo dresu: 10, 12
Rok narození: 1984
Fotbalový vzor:
Kariéra: TJ Sokol Olbramice (2005-2009), TJ Sokol Krásné Pole (2010), TJ Sokol Olbramice (2011-2016), TJ Klimkovice (2016-???)

Ahoj Petře. V poslední den letního přestupního období se narychlo dohodl tvůj přesun z Olbramic do Klimkovic. Jak se to všechno seběhlo?
Ahoj, s Lukášem (Lyčkou) jsem byl v kontaktu už někdy na začátku letní sezóny. Jelikož jsem byl ale na marodce (mám problémy se zády), tak jsme se shodli, že do konce podzimní části zůstanu v Olbramicích a rozehraju se. Jenomže mezitím marodka v Klimkovické kabině nabírala na síle, tak mě kontaktoval trenér Klimkovic (Vašek Prašivka), jestli bych nechtěl přestoupit už na podzim. I když jsem stále nebyl fit, tak jsme se domluvili, že přestoupím, dám se dohromady a připojím se k týmu. Odepsal jsem na sms, že souhlasím a asi za dvě hodiny mi přišla zpráva, že je vše domluveno a že jsem hráčem Klimkovic. Manažer je asi kouzelník (smích).

Jak se ti prozatím v Klimkovické kabině líbí?
Je tam čisto, teploučko, svítí tam sluníčko, možná bych přemaloval stěny, ale jinak jsem spokojený (smích). Kabina je samozřejmě super, s větší polovinou kluků se známe, s některými jsem si zahrál v jiných klubech, s jinými jsme si zahráli proti sobě a s většinou jsme svedli boje u piva (smích). Každopádně parta je tady super a pokud se nic výrazného nezmění, tak si myslím, že máme velkou šanci bojovat o to postupové místo, které je pro nás letošním cílem.

V utkání s Hrušovem jsi vstřelil svůj první gól v modrožlutých barvách. Popiš, jak se to povedlo a už tě zkasíroval pokladník v kabině?
Zápas s Hrušovem pro mě vlastně znamenal prvních 20 minut na hrací ploše za Klimkovice. Jsem rád, že jsem si po zranění konečně aspoň na chviličku ,,kopl“.  To, že mi to tam spadlo, je jenom třešnička na dortu. Dostal jsem krásný centr od Karla (Konečného) a pak to stačilo jenom trknout do branky.
Do kabiny jsem už musel přinést zapisovací láhev, po zápase mě zkasíroval pokladník ani nevím za co? A už mi hlásil, že příště musím donést další láhev za první gól. Takže ano, na tyto příjemné ,,problémy“ je tam chlap na svém místě (smích).

V sobotním spíše zimním než podzimním utkání, derby s Polankou, jste na domácím hřišti s přehledem zvítězili a ty jsi v závěru přidal další branku. Jak hodnotíš ze svého pohledu toto utkání?
Máš pravdu, že počasí už bylo spíše zimní, ale my jsme rádi, že jsme ho mohli odehrát na domácím stadionu s podporou našich fanoušků.
Myslím si, že utkání jsme měli pod kontrolu. Je pravda, že na první gól jsme si museli počkat až na konec prvního poločasu, ale v té době to zase klidně mohlo být už tři nebo čtyři nula. Ve druhém poločase jsme pak ještě dva góly přidali, jednu dokonce já, Polanku jsme do žádné vážnější šance nepustili a s přehledem jsme si došli pro tři důležité body.

V posledních zápase podzimní části soutěže, vás čekají v odloženém domácím utkání Hošťálkovice.  Co od tohoto utkání očekáváš?
Proti Hošťálkovicím jsem již pár utkání odehrál. V minulých kolech uhrály solidní výsledky, dokonce dokázaly porazit našeho dosavadního nejvážnějšího soupeře v tabulce Slovan. Je to nevyzpytatelný soupeř, ale věřím, že pokud budeme hrát náš fotbal, tak i tohoto silného soupeře dokážeme porazit a v tabulce soupeřům odskočíme a vytvoříme si silný základ pro jarní část soutěže.
Tímto bych chtěl samozřejmě pozvat všechny fanoušky na poslední soutěžní utkání tohoto roku. Věřím, že i v tomto nepříznivém počasí si cestu na stadion najdou. Snad fanoušky nezahřeje jen čaj s rumem nebo svařáček, ale i naše hra, včetně mnoha hezkých akcí a gólů.

A na závěr se představ našim fanouškům. Prozraď na sebe něco ze svého soukromí. Jak trávíš svůj volný čas, když zrovna nehraješ fotbal?
Jelikož kromě fotbalu hraju ještě pinec (stolní tenis), tak nějaký čas spolkne tento a vlastně jakýkoliv jiný sport. No a když nejsem v práci nebo se nevěnuji ženě, tak rád objíždím festivaly v ČR i mimo ní. Popřípadě jezdím pár krát za rok na hory, věnovat se alpským radovánkám.

Děkuji za rozhovor.