Jdi na obsah Jdi na menu
 


PRVNÍ PROHRA V SEZONĚ PŘIŠLA V TŘEBOVICÍCH

3. 4. 2017

DENÍK Městský Přebor Ostrava - MUŽI
1.4.2017 SK Slavie Třebovice - TJ Klimkovice (2:0) 3:0
Branky: 9., 28. a 74. Martinka
Sestava Klimkovic: Bača - Bednář, Cviertna, Knopp, Klemiš - Konečný, Komár, Ambros, Woznica, Lubojacký - Švábík, střídali: Zbořil, Teichmann, Šrámek, Gazda, Drábek, Šoltys, trenéři Prašivka V. a Bilík R.

V sobotu jsme nastoupili v Třebovicích na perfektně připraveném trávníku proti druhému týmu tabulky. Dorazila za námi i početná skupinka Klimkovických fanoušků (dle zápisu 230 platících diváků), které jsme výsledkem, ale zejména výkonem v prvním poločase nepotěšili. Série utkání bez prohry tak skončila po 17 mistrovských utkáních (naposledy 11.6.2016 v Hrušově 1:4).  

Domácí Třebovice na nás hned od začátku vletěli a už ve druhé minutě nebezpečně střílel Pašník, Michal Bača, ale jeho střelu zlikvidoval. V 9. minutě jsme sice odvrátili rohový kop, ale pouze na hranici šestnáctky, kde byl domácí Martinka, ten se otočil okolo Jardy Bednáře a střelou na vzdálenější tyč otevřel skóre - 1:0. Domácí se i nadále tlačili do útoku, přičemž spoléhali na dlouhé nákopy na útočníky a důraz v soubojích a tato taktika nám dělala problém. Navíc jsme si sami, kromě pár rohových kopů nevytvořili nic. Ve 28. minutě domácí předvedli další z řady dlouhých nákopů, bohužel Víťovi Komárovi se v rozhodující chvíli ztratil míč ve slunci, pustil jej za sebe a zcela volný Martinka podruhé poslal míč za záda Michala Bači - 2:0. V závěru si domácí vytvořili v našem vápně ještě jeden závar, který ale neproměnili.

O poločase jsme udělali dvě změny a na hřišti najednou stálo proti domácím úplně jiné mužstvo. Do první šance se dostal Honza Švábík, bohužel nedal, o chvíli později po centru Jardy Bednáře, mířil hlavou těsně vedle Marek Lubojacký. Za chvíli se za šestnáctkou do odraženého míče opřel Jan Woznica, ale střela letěla nad bránu. Poté zahrávali Klimkovice rohový kop, ze kterého vznikl v šestnáctce závar. Adam Cviertna poslal před bránu střílenou přihrávku, ta sice prošla až za zadní tyč, míč však prudce před bránu vrátil Honza Woznica, Honza Švabík dal do jeho dráhy letu nohu, bohužel míč letící do brány, vytěsnil domácí obránce stojící na čáře na roh. Za dalších pár minut utekl po pravé straně Honza Švábík poslal centr před bránu, který v pádu poslal Honza Woznica mimo. Při střele byl sice faulován a rozhodčí nejprve odpískal penaltu a ukázal domácímu hráči žlutou kartu, následně však signalizoval ofsajd a odkop od brány domácích. V 74. minutě, kdy už Klimkovice hráli vabank se třemi obránci vzadu, přišel dlouhý nákop na naši polovinu na útočníka Martinku, ten našim obráncům utekl a tvrdou křížnou střelou zkompletoval hattrick - 3:0. V závěru ještě z úhlu trefil Marek Lubojacký tyč a v poslední minutě po rohovém kopu Honzy Woznicy, neprotlačil ani Marek Lubojacký ani Petr Zbořil míč do brány. Bohužel, i kdybychom hráli dalších devadesát minut, tak branku asi nevstřelíme. Utkání tak skončilo výhrou domácích 3:0, kterou si za výkon v první půli zasloužili, my se musíme znovu odpíchnout od výkonu ve druhém poločase a příští týden doma zase získat tři body.

V příštím kole, v sobotu 8.4.2017 od 15:30 hod., přivítáme na domácím hřišti SK Rapid Muglinov. Hráči určitě budou chtít odčinit zaváhání z Třebovic a udělat další krok k cestě za postupem. Věříme, že si cestu na Klimkovický stadion opět najdou i naši skvělí fanoušci.

Aktuální tabulka ZDE