Jdi na obsah Jdi na menu
 


PUSTKOVEC NÁS DOMA ZASKOČIL

24. 4. 2017

img_20170422_161834.jpg

DENÍK Městský Přebor Ostrava - MUŽI
22.4.2017 TJ Klimkovice - TJ Sokol Pustkovec (0:0) 2:2
Branky: 48. Šoltys, 76. Drábek - 58. Akulšin, 74. Fajkus
Sestava Klimkovic: Bača (30. Sikora) - Bednář, Drábek, Knopp, Klemiš - Komár, Cviertna - Konečný, Švábík, Lubojacký - Ambros, střídali: Zbořil, Šrámek, Gazda, Šoltys, Sikora, trenéři Prašivka V., Woznica J. a Bilík R.

Ostatní výsledky kola: Polanka "B" - Hlubina "B" 4:2; Koblov - Hrušov 0:0; Slovan - Michálkovice 5:2; Rychvald - Vřesina "B" 6:2; Muglinov - Kr.Pole 0:3; Hošťálkovice - Třebovice 0:2.

Aktuální tabulka soutěže ZDE

Utkání, o jehož osudu se vzhledem k aprílovému počasí rozhodovalo až těsně před jeho zahájením, nakonec překvapivě skončilo asi spravedlivou remízou. Poté co ještě ve čtvrtek ráno ležela na trávníku souvislá vrstva sněhu, se po pátečním slunečném počasí dal trávník do velmi dobré kondice a tak utkání i přes sobotní déšť mohlo být odehráno.

Naši nastoupili v nezměněné sestavě oproti utkání ve Vřesině. Úvod utkání byl ovšem "ospalý", bez větších šancí na obou stranách. Za zmínku tak stojí jen střela Adama Cviertny, po chybě hostující obrany, která skončila těsně vedle brány a několik slibně se rozvíjejících, ale nedotažených akcí domácích. V závěru vyzkoušeli pozornost vystřídavšího domácího brankáře Vojty Sikory, pěknou střelou z dálky i hosté. A tak krom střídání brankáře domácích Michala Bači z důvodu svalového zranění, nebylo v prvním poločase až tak na co koukat a ten skončil bez branek 0:0.

O poločase byl v domácí kabině zřejmě silnější vítr, protože ihned po nástupu do druhého poločasu ve 48. minutě vypíchl stoperovi hostů míč Kuba Šoltys a svůj samostatný nájezd zakončil kličkou brankáři a střelou do prázdné brány - 1:0. Poté byla pasáž zápasu, kdy to vypadalo, že domácí definitivně rozhodnou, ale ne a ne vstřelit druhou branku. A tak přišel trest v podobě vyrovnání. V 58. minutě vystřelil z 20 metrů hostující hráč, jeho tvrdou střelu výborně vyrazil Vojta Sikora, ale bohužel, vyražený míč dobíhal opět jen hostující hráč Akulšin, který už jen přehodil brankáře a vyrovnal na - 1:1. Od té doby byla patrná nervozita na kopačkách domácích. Hráči po celé utkání nepředváděli hru na kterou jsme od nich zvyklí, dlouho drželi míč, čehož soupeř využil a tvrdou hrou přivodil dvěma našim hráčům zranění, kvůli kterým museli střídat. A co více, v 74. minutě, po ojedinělém rohu, který byl přetažený na zadní tyč, se do míče neuvěřitelnými nůžkami opřel hostující Fajkus a dokonalým obloučkem trefil vedení pro Pustkovec - 1:2. Za dvě minuty bylo vyrovnáno. V 76. minutě krásně nacentroval míč do vápna Karel Konečný a svým důrazem se hlavou prosadil Kuba Drábek - 2:2. Do konce utkání se naši hráči snažili svrhnout vedení na svou stranu, ale bylo to už jen křečovité dobývání hostující brány. Soupeř udělal v obraně vše pro to, aby si odvezl alespoň remízu, což se mu nakonec povedlo. Klimkovice už nedohnaly promarněný začátek utkání, kde zřejmě asi došlo, i když se to nerado říká, k podcenění soupeře. Bod z domácího prostředí je ztrátou v boji o postup, ale i přesto je stále v tabulce dostatečný 7 bodový náskok.