Jdi na obsah Jdi na menu
 


RAZANTNÍ KROK ZA POSTUPEM

17. 5. 2017

DENÍK Městský Přebor Ostrava - MUŽI
17.5.2017 TJ Slavoj Rychvald - TJ Klimkovice (1:2) 2:3
Branky: 23. Sabal, 74. Navrátil - 16. Šoltys, 40. a 53. Lubojacký
Sestava Klimkovic: Bača - Bednář, Šablatura, Knopp, Klemiš - Woznica, Komár - Konečný, Ambros, Lubojacký - Šoltys, střídali: Švábík, Drábek, Teichmann, Tomášek Jos., Zbořil, Koval, Sikora, trenéři Prašivka V., Woznica J. a Bilík R.

Ostatní středeční výsledky:  Koblov - Třebovice 0:3

Aktuální tabulka soutěže ZDE

Důležité vítězství vybojovali naši muži v dohrávce 23. kola na horké půdě Rychvaldu. Do konce soutěže zbývají poslední 4 kola a v tabulce máme na prvním místě náskok 8 bodů resp. 5 bodů protože Třebovice mají ještě jeden zápas k dobru. Vše mají hráči ve svých "nohou".

Do zápasu jsme se snažili vstoupit aktivně a už v páté minutě měl, po centru Marka Lubojackého, na noze vedoucí gól Anestis Ambros, bohužel prudký centr zasáhl z halfvoleje a odkrytou bránu přestřelil. O chvíli později to z dálky zkoušel Kuba Šoltys, ale mířil nad. Chuť si Kuba spravil v 16. minutě. Po akci na pravé straně se míč dostal na střed k Anestisi Ambrosovi, ten jej prostrčil mezi beky, právě na Kubu Šoltyse, který střelou mezi nohy brankáře otevřel skóre – 0:1. Zhruba o pět minut později už to mohlo být o dvě branky. Centr z pravé strany mířil na nabíhajícího Víťu Komára, ten však nezkoordinoval svůj pohyb a levačkou zamířil nad bránu. Ve 23. minutě naši hráči ztratili na útočné polovině míč, domácí podnikly rychlý protiútok, který zakončili střelou z hranice šestnáctky, tu Michal Bača vyrazil do strany a dobíhající hráč domácích Sabal pohodlně vyrovnal – 1:1. Hned za tři minuty jsme si mohli vzít vedení zpět, po dlouhém autu Honzy Woznicy poskakoval míč před domácím brankářem, ale nikdo jej nedokázal poslat do brány. Když už to vypadalo, že se půjde do kabin za nerozhodného stavu, poslal Kuba Šablatura dlouhý balon na pravou stranu, kde Jarda Bednář přesprintoval domácího hráče a v těžké pozici odcentroval na nabíhajícího Marka Lubojackého, který míč šikovně tečoval na přední tyči tak, že skončil přesně u vzdálenější tyče domácí brány – 1:2.

Také do druhého poločasu jsme vstoupili aktivně a už po třech minutách se na levé straně dostal míč na Honzu Woznicu, ale jeho levačka mířila nad. V 56. minutě rozehrával Rychvald míč od brány. Domácí brankář rozehrál na svého stopera, jenž se snažil udělat kličku Karlu Konečnému, který však tento úmysl vystihl, míč soupeři vypíchnul a na zlatém podnose předal Marku Lubojackému, který se mohl ještě brankáře zeptat, "kam ho chce", a zvýšil na – 1:3. Klimkovice byly nadále aktivní a další velkou šanci měl Honza Woznica, bohužel nastřelil pouze brankáře do nohou. Potom zahrozil také Rychvald, ale domácí hráč zbrkle vystřelil a mířil vedle. O chvíli později se Honza Woznica ocitnul v další šanci, když si na zadní tyči našel standardní situaci Karla Konečného,  bohužel opět mířil těsně nad. A tak přišlo proslulé "nedáš - dostaneš". Prakticky z protiútoku se na středu hřiště uvolnil domácí hráč, poslal mezi stopery kolmici na  útočníka Navrátila, který si na hranici ofsajdu přebral míč a střelou k tyči snížil – 2:3. Deset minut před koncem jsme vstřelili další branku. To když v situaci dva na jednoho vykombinovali Karel Konečný a Petr Zbořil domácího hráče, ale kombinaci přehnali, když Karel ještě hledal ještě Petra před prázdnou bránou a přihrál mu do ofsajdu, takže jeho branka nebyla uznána. V závěru to ještě zkoušel Honza Woznica, ale tomu dnes nebylo přáno, když jeho přímý kop vyrazil brankář. Střela Karla Konečného skončila mimo, stejně jako střela Marka Lubojackého. Přesto to naše hráče mrzet nemuselo a po zásluze si odvážejí z "horké" půdy Rychvaldu tři body.

„Dneska si odvážíme důležité tři body. Výsledek možná vypaná těsně, ale ve skutečnosti mohlo být po zápase už mnohem dříve. Sice jsme měli v zápase i hluché pasáže, ale myslím, že jsme měli celý zápas pevně ve svých rukou a proměnit alespoň polovinu našich šancí, tak to skončí daleko vyšším rozdílem. Hodně důležité bylo, že nás nevyklolejila ani vyrovnávací branka, a hodně pozitivní bylo, jak celý tým žil utkáním. Jak kluci na hřišti, tak i ti, kteří začali na lavičce nebo se na hřiště nedostali, se navzájem snažili povzbudit a po celý zápas bylo cítit, jak moc chceme vyhrát. To je strašně důležité do dalších zápasů a já pevně věřím, že to teď doma potvrdíme“, vyjádřil se po utkání hrající asistent trenéra Honza Woznica.