Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vojta Sikora: "K podcenění soupeře rozhodně nedošlo"

27. 4. 2017

sikora_v.jpgNečekané domácí zaváhání s Pustkovcem a svůj "debut" v letošní sezoně v bráně hodnotil brankář Vojta Sikora.

V sobotu jste doma nečekaně zaváhali v domácím zápase s Pustkovcem. Jak jsi viděl zápas ze svého pohledu?
Zápas nám nevyšel podle představ. Pustkovec hrál ze zatažené obrany a nám se nedařilo vytvářet šance a proměňovat, kdežto Pustkovec svou efektivitou dominoval, snad celý zápas bez větší šance a přesto dokázal vstřelit 2 branky. Když jsme se dostali do vedení, trochu se nám ulevilo, neboť hosté doposud hráli hodně ze zatažené obrany, přes kterou se nám nedařilo prostupovat, takže jsme doufali, že hosté po té brance hru trochu otevřou a vznikne tím více možností pro vytváření šancí. Byli jsme blízko druhé branky a uklidnění situace, když Kuba Šoltys krásnou ranou nastřelil břevno. Bohužel jsme si vybrali v zápase dvě slabší chvilky, které soupeř dokázal ihned ztrestat góly a vrátil se zpátky ke své defenzivní hře, kterou dokázal překonat hlavou už jen Kuba Drábek a srovnal na konečných 2:2.

První poločas skončil bez branek, ve druhém jste se ujali vedení, ale soupeř otočil. Nemohlo dojít k podcenění 12. celku tabulky?
K podcenění soupeře rozhodně nedošlo. Zápas na podzim nám již napověděl, že se bude jednat o nelehkého soupeře, zvlášť když do zápasu nepůjdeme naplno. Navíc do každého zápasu jdeme na plno, ač už se jedná o soupeře z čela či konce tabulky.

Poté, co se ve 30. minutě zranil Michal Bača, šel jsi poprvé v sezoně do brány. Jak hodnotíš svůj výkon?
Inkasoval jsem 2 branky a v zápase jsme pouze remizovali, takže se můj výkon nedá hodnotit pozitivně, ale jinak svůj výkon nehodnotím, od toho tady jsou jiní. Nejspíše si něco k němu vyslechnu na příštím tréninku.

Jsi připraven i na to, že kdyby bylo zranění Michala vážnější, odchytal bys zbytek sezóny jako jednička?
Připraven jsem, trénuji pravidelně, avšak je znát má nezkušenost a nedostatek zápasové praxe, neboť v zápasech se vyskytují situace, se kterými se na tréninku nesetkáte.  Doufám ale, že Michalovo zranění nebude vážné a naskočí již v sobotu v Rychvaldu.

Náskok v tabulce na druhé Třebovice se snížil na 7 bodů, do konce sezóny zbývá 7 zápasů. Bude to ještě drama nebo se z domácího zaváhání poučíte a další už nepřipustíte?
Stále máme na čele 7 bodový náskok, který je dostatečný.  Snad již dokonce sezóny nedojde k žádným bodovým ztrátám.

V dalším kole vás čeká zápas v Rychvaldě. Těžký zápas. Jak se na něj připravíte?
Připravujeme se zápas od zápasu, nerozlišujeme silného soupeře od slabého. Do každého zápasu jdeme s tím, že musíme vyhrát a to stejné budu platit i pro tohoto soupeře.

Děkujeme za rozhovor.