Jdi na obsah Jdi na menu
 


Archiv

Nalezené příspěvky

SLIBNÝ NÁSKOK JSME NEUDRŽELI

1. 11. 2021

1.B třída sk.B - MUŽI

Sobota 30.10.2021

TJ Klimkovice - TJ Sokol Hať (2:1) 2:2

Branky: 10. Mohelník, 26. Vaněk - 29. Brachtl, 73. Chmelař

Sestava Klimkovic: Bača - Niemczyk, Drábek, Šablatura, Teichmann - Sopčák, Mohelník, Lubojacký M., Ulman - Manigati (81. Sikora), Vaněk, trenér Václav Prašivka ml. a René Bilík

Tabulka a ostatní výsledky soutěže naleznete ZDE

 

PODZIMNÍ SEZÓNA MLÁDEŽE SE BLÍŽÍ KE KONCI

2. 11. 2021

Dorost U19
23.10.2021 FC Slávie - Michálkovice - TJ Klimkovice 3:0
28.10.2021 1.FC Poruba - TJ Klimkovice 9:3
30.10.2021 TJ Ludgeřovice - TJ Klimkovice 4:3

Starší žáci U15
22.10.2021 TJ Klimkovice - TJ Sokol Pustkovec 8:3
29.10.2021 TJ Klimkovice - FC Ostrava-Jih "B" 10:2

Mladší žáci U13
20.10.2021 TJ Klimkovice - TJ Vítkovice-Svinov 9:1
29.10.2021 TJ Slovan Ostrava - TJ Klimkovice 0:8

Starší přípravka U11
26.10.2021 MFK Vítkovice-dívky - TJ Klimkovice 7:5
1.11.2021 TJ Řepiště - TJ Klimkovice 2:16

 

MUŽI NA ZÁVĚR PODZIMU PODLEHLI JIHU

8. 11. 2021

1.B třída sk.B - MUŽI

Sobota 6.11.2021

FC Ostrava-Jih - TJ Klimkovice (3:1) 4:3

Branky: 5. vlastní, 11. a 33. Gaži, 57. Demko - 41. Sopčák, 67. Vaněk, 84. Lubojacký

Sestava Klimkovic: Bača - Niemczyk, Šablatura, Drábek, Závodný - Ulman, Mohelník, Lubojacký M., Sopčák (84. Sikora) - Manigati, Vaněk, trenér Václav Prašivka ml. a René Bilík

Tabulka a ostatní výsledky soutěže naleznete ZDE

tabulka-muzi.jpg

 

MLÁDEŽ TAKTÉŽ UZAVŘELA SOUTĚŽNÍ PODZIM

11. 11. 2021

Dorost U19
6.11.2021 TJ Klimkovice - TJ Lokomotiva Ostrava 12:2

Mladší žáci U13
3.11.2021 TJ Klimkovice - TJ Velká Polom 4:12

Tabulky po podzimní části:

tabulka-mladez.jpg  

Mladší přípravka U9 (4+1) -tabulky nejsou evidovány, v 7 utkáních nastříleli naši borci celkem 93 branek yes

 

Fotbalový podzim 2021

18. 11. 2021

Skončila nám podzimní část fotbalové sezóny a nastal čas hodnotit a bilancovat. Po dvou letech se konečně podařilo odehrát celou část fotbalové sezóny bez „Covidových“ omezení. Naposledy tomu tak bylo na podzim roku 2019. Z toho máme alespoň částečnou radost. Protože nucené sportovní pauzy způsobené vládními opatřeními v souvislosti s „Covidem“ znamenaly pro naši činnost (v tu dobu nečinnost) obrovské komplikace. Doufejme, že další omezení již budou, pokud budou vůbec nutná, jen částečná.

Ve fotbalových soutěžích jsme pro podzimní část měli přihlášených celkem pět mládežnických družstev a jedno družstvo dospělých. Čili v postoupné věkové kategorii jsme měli obsazeno za každou věkovou kategorii jedno družstvo. Za toto jsme rádi a považujeme to za úspěch prací s mládeží v našem spolku. Práce s mládeží je totiž naší hlavní náplní. Ne vždy v historii se dařilo obsadit všechny věkové kategorie do soutěží a ne vždy se dařilo mít dostatečný počet kvalifikovaných trenérů pro mládežnická družstva. To vše máme v současné době skvěle obsazeno a tým trenérů tvoří skvělou spolupracující partu napříč všemi kategoriemi. Na tuto partu navazují i aktivně spolupracující členové výbor. Nezbývá než i prostřednictvím tohoto článku všem poděkovat za celoroční práci pro náš spolek.

K jednotlivým kategoriím a jejich výsledkům. Nejstarší věková kategorie hrající pravidelné soutěže jsou muži, hrající již tradičně krajskou soutěž 1.B třídu sk.B. Hodnocení musíme postavit na tom, že v červnu tohoto roku, po té co byly opět po delší době obnoveny sportovní aktivity, jsme seděli s výborem a trenéry a nevěděli, jestli vůbec toto mužstvo přihlásíme do soutěže. Nebyli hráči. Kluci si během nucené roční pauzy našli jiné záliby a ne všichni se k fotbalu chtěli vrátit. Nicméně se do tohoto „boje“ zapojili všichni napříč celým klubem a podařilo se nám dát tým společnými silami dohromady. Přeci jen, ne nadarmo se říká, že mužstvo mužů je takovou výkladní skříni každého fotbalového klubu. A bez výkladní skříně jsme my být nechtěli. V této souvislosti, k přihlédnutí k výše uvedeným okolnostem, panuje nad výsledky spokojenost. V celkovém součtu při pohledu na fotbalový trávník sice mrzí některé zbytečné ztráty v domácím prostředí, kdy jsme mohli mít v tabulce o asi 4-6 bodů více, ale kdyby nám někdo v onom zmiňovaném červnu řekl, že podzim skončíme na 12. místě se ziskem 13 bodů za 3 výhry a 4 remízy a skóre 28:43, brali bychom to všemi 10.

Navazující před-přípravou na dospělý fotbal je kategorie dorostenců. Zde jsme obzvláště pyšní na to, že máme v soutěži přihlášeno kompletní mužstvo hrající 11 na 11. Je to již téměř rarita, což dosvědčuje počet pěti mužstev účastnící se této soutěže. Bez kategorie dorostu není ale růžový výhled do budoucna dospělého fotbalu. Naši dorostenci v osmi utkáních třikrát zvítězili a pětkrát prohráli, celkem nastříleli 27 branek a 42 obdrželi, což je řadí přesně do středu tabulky na 3. místo. Dorostence v jejich zápasech hodně doplňovali kluci z kategorie starších žáků. Tito nám svými výsledky dělají velkou radost a ve své soutěži z devíti utkání šestkrát zvítězili, nastříleli celkem 70 branek a jen 19 jich obdrželi. Tyto výsledky je v tabulce řadí na krásné 2. místo. Mladší žáci jsou na tom obdobně. Z desíti odehraných utkání jich pět vyhráli a pětkrát byl lepší soupeř. Při těchto utkáních nastříleli celkem 46 branek a 38 jich obdrželi, což je řadí na 4. místo osmičlenné soutěže. Starší přípravka dokázala v devíti utkáních třikrát zvítězit a nastřílet celkem 74 branek, mladší přípravka si užila dvě vítězství a celkem 93 krát se radovala ze vstřeleného gólu. Podrobněji v přiložených tabulkách. Nicméně výsledky fotbalových utkání v jakékoliv ze zmíněných kategorií je jen druhotný úspěch. Tím hlavním cílem a motivem všech je to, aby to všechny hlavně bavilo, na tréninky chodili v hojném počtu a z tréninku odcházeli unavení, ale plní nových zážitků, s posilněným sportovním duchem. To se doufám daří.

Máš rád sport, fotbal, dobrou partu? Přidej se k nám!

Přijď kdykoliv na trénink. Můžeš si přijít nezávazně vyzkoušet několik tréninků a pak se rozhodnout, jestli rozšíříš naší fotbalovou partu. Těšíme se na tebe. Vítání jsou kluci i holky.

Více informací a kontakty na trenéry naleznete na https://www.tjklimkovice.cz/clanky/nabor.html

Jak se povede našim týmům navázat na výsledky podzimní části, si ještě musíme nějaký ten čas do jara počkat. Mezi tím nás čekají Vánoce a Nový rok a já bych u této příležitosti jménem celého našeho spolku TJ Klimkovice rád poděkoval všem členům výboru a trenérům za jejich celoroční neocenitelnou a obětavou práci. Samozřejmě i všem hráčům, od nejmladších po nejstarší, za jejich přístup k tréninkům, kvalitní sportovní výkonu a týmovou soudržnost. V neposlední řadě také Městu Klimkovice, Moravskoslezskému kraji, Národní sportovní agentuře a všem soukromým sponzorům a partnerům (jejich prezentaci najdete na našich webových stránkách) za jejich finanční nebo materiální podporu, bez které by to vše prostě nešlo. A také všem fanouškům a návštěvníkům našich zápasů za jejich přízeň. Všem přeji zasloužený fotbalový odpočinek v zimní přestávce. A také všem, jménem TJ Klimkovice, přeji veselé Vánoce a šťastný, úspěšný a zdravý Nový rok 2022.

Za oddíl kopané TJ Klimkovice, Lukáš Lyčka

tabulka-muzi.jpg

tabulka-mladez.jpg

Mladší přípravka U9 (4+1) -tabulky nejsou evidovány, v 7 utkáních nastříleli naši borci celkem 93 branek yes

 

Nalezené složky

Nebyly nalezeny žádné složky