Jdi na obsah Jdi na menu
 


JIŘÍ NIEMCZYK: "Máme silný tým a dobrý kolektiv"

17. 8. 2018

p1020932.jpgDalším novým hráčem v dresu Klimkovic pro tuto sezónu je jedenadvacetiletý univerzál Jiří Niemczyk, který do našeho klubu přišel z týmu SK Brušperk, přičemž celou loňskou sezónu strávil v TJ Hukvaldy. Jirka už nastoupil v prvním utkání v Šilheřovicích, kde pěknou přihrávkou našel Dana Mikoláše před první brankou. Tento rozhovor vznikl ještě před tímto utkáním, proto omluvte neaktualizované otázky.

Jirko, vítej v Klimkovicích. Na úvod, mohl by ses fanouškům blíže představit, kdy jsi začal s fotbalem, kterými kluby jsi prošel a jaké jsou největší úspěchy ve tvé kariéře?

S fotbalem jsem začal už jako malý kluk v krmelínské hale, kde jsem chodil na nedělní fotbal. V mých jedenácti letech jsem začal hrát za mladší žáky v Brušperku. Poslední sezonu ve starších žácích jsem odehrál za Hlučín, kde jsem zůstal a zařadil se do kádru U16 a další rok do U17. Poté jsem přestoupil do U19 ve Vítkovicích. Když jsem skončil v dorostu, vrátil jsem se do svého mateřského klubu SK Brušperk, kde jsem nakonec skončil. Po půl roce jsem se zase vrátil na trávník a hrál za TJ Sokol Kateřinice. Zde jsem odehrál pouze půl sezóny a pak se vypravil na Hukvaldy.

Jak se seběhl tvůj přesun do Klimkovic a proč ses rozhodl právě pro Klimkovice?

Na mém přesunu měl velký podíl Martin Procházka a Jan Woznica. Martin Procházka mě doporučil trenérovi, který mě přesvědčil. Chci zkusit něco nového a poprat se konečně o postup.

Co očekáváš od svého působení v Klimkovicích a jaké jsou tvé fotbalové i nefotbalové cíle do budoucna?

Doufám, že budu užitečným hráčem jak na hřišti, tak v kabině. Mé fotbalové cíle jsou hrát fotbal pro zábavu a ty nefotbalové cíle dostudovat a najít si dobrou práci. 

Jak hodnotíš zatím prvních čtrnáct dní přípravy?

Máme silný tým a dobrý kolektiv. Myslím si, že budeme bojovat o přední příčky tabulky.

Máme za sebou Lázeňský pohár v Mšených Lázních a přípravné utkání s Polankou. Jak bys zápasy zhodnotil?

Lázeňský pohár byl náročný, ale dal nám hodně kondice a taky mi pomohl se začlenit do týmu. Na turnaji jsme se umístili na čtvrtém místě. Turnaj beru jako pozitivní zkušenost.  Prvních 20 minut v utkání s Polankou jsme byli lepší, ale soupeř ukázal svou sílu a bylo vidět, že hraje o dvě třídy výš, ale myslím si, že takové zápasy potřebujeme.

Jak se ti líbil Lázeňský pohár?

Je to tradice, která by se měla dodržovat každý rok a je to výborný turnaj pro vytvoření silného týmu.

Prozraď fanouškům, jak trávíš svůj volný čas, když jej zrovna netrávíš na fotbale?

Svůj volný čas rád trávím na horách, futsal za Krmelín a rád si zajdu i zacvičit do posilovny.

Jirkovi děkujeme za rozhovor a pevně věříme, že se mu bude u nás v klubu líbit, v našem dresu dařit, a že v Klimkovicích zažije spoustu fotbalové i nefotbalové radosti.